KOSBİ, istihdam'da 2 ilçeyi geçti

KOSBİ, istihdam'da 2 ilçeyi geçti

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölgede 26 bin 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi.

Mehmet ÖZDOĞRU - Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölgede 26 bin 500 kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi. Toplam 521 firmanın çalışmalarını sürdürüğünü kaydeden Başkan Porsuk, "Karaburun ve Beydağ'ın nüfuslarının toplamı 21 bin 679 kişi. Biz ise sadece KOSBİ'de 26 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu sayıyla her iki ilçenin nüfusundan bile fazla kişiye iş imkanı yaratıyoruz" diye konuştu. 

KOSBİ İdari Binası'nda bölgedeki gelişmeleri ve yatırımları anlatmak için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk'un yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Diren, Yönetim Kurulu Üyeleri Aytekin Öztaş ve Hüseyin Eren ile Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, sanayici Mesut Kanat ve Avukat Serkan Şahin katıldı. KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, toplam 1300 hektarlık alanda faaliyet gösteren bölgenin 511 firmasıyla Türkiye'nin önde gelen OSB'lerinden biri olduğunu açıkladı. Her yıl açıklanan Türkiye'nin ilk 500 firması arasındaki firmaların bir kısmının KOSBİ'de faaliyet gösterdiğini vurgulayan Porsuk, "Bugün 26 bin 500 kişiye imkanı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu sayı ile İzmir'de Karaburun ve Beydağ'ın toplum nüfusunu geçip Kınık'ın 28 bin kişilik nüfusuna yaklaşıyoruz. Bölgemiz tam kapasite olduğunda ise istihdamımız bu sayı 50 bin kişiye ulaşacak" ifadelerini kullandı. 

KOSBİ'nin yıllık 7 milyar dolar (yaklaşık 21 milyar TL) ticaret hacmine ulaştığını vurgulayan Porsuk, şöyle konuştu: "Bölgemizin gelişmesi adına bugüne kadar 94 milyon liralık yatırım yapıldı. Bunun 34 milyon liralık kısmı ise 2012 yılından sonra gerçekleştirildi. Yapacağımız 4 milyon liralık yeni yatırımla arıtma tesisimizin kapasitesi günlük 20 bin metreküpe çıkacak. Diğer yandan sanayicimizin heyecanla beklediği Yiğitler Barajı hayata geçiriliyor. 4 yıl içinde tamamlanacak baraj suyunun yüzde 52'sini sanayicilerimiz geri kalan kısmını ise tarımsal sulama için çiftçilerimiz kullanacak. Böylece kiraz ve zeytine de can suyu gelecek. Güneş tarlalarımız ile temiz enerjiye de geçiş yaptık. Arıtma tesisimizin 500 kilovat saatlik elektrik ihtiyacını bu güneş enerji santralinden elde ediyoruz."

2016 yılı hedeflerinde bir sapma yaşanmadan bugüne dek geldiklerini açıklayan Başkan Porsuk, "Bölgemizde birinci etap parselasyon çalışmaları tamamlandı. İkinci etabın planları ise halen askıda. Askıdan indirildikten sonra üçüncü etap için çalışmalara başlayacağız. Tüm bu çalışmalar da bizim 2017 yılı hedeflerimizi belirliyor. Ardından altyapının tamamlanmasıyla hızla yeni firmaların yatırımları buraya gelecek" dedi. 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin KOSBİ'nin hedeflerinde bir değişikliğe neden olmadığını da belirten Başkan Kamil Porsuk, "Darbe girişimi yatırımcılarımızın hedefini ise ülke genelinde ne kadar etkilediyse onları da o kadar etkiledi. KOSBİ'nin diğer OSB'lerden farkına gelirsek; pek çok sanayicimiz küçük sanayi sitelerinden bunaldı ve bunların KOSBİ'de yatırım yapma planları var. Böylece Kemalpaşa'nın da trafiği rahatlayacak" diye konuştu. 

İstanbul- İzmir otoyolunun bölgeye büyük katkı sağlayacağını ve bu katkının yabana atılamayacağını sözlerine ekleyen Porsuk, "Bugün otoyolun geçeceği bir çok sanayi bölgesinde araziler el değiştiriyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde ciddi sayıda arsa alan insanlara rastlıyoruz. Otoyolun bölgemize katkısı çok olacak. Bu konuda İzmir Valimiz ve aynı zamanda Müteşebbis Hedet Başkanımız Erol Ayyıldız ile görüşerek bir kaç üniversiteyle çalışma yapıyoruz. Otoyolun bağlanmasıyla bölge içindeki trafiği nasıl rahatlatacağımızı şimdiden tartışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bölgede, teknoloji ve otomasyonu hedefleyen; robotların üretim alanında daha yoğun görev aldığı Sanayi 4.0'a uygun bir meslek lisesi için de adımları atacaklarını kaydeden Başkan Porsuk şöyle konuştu. "Bu okul, çok iyi teknik bilgiye sahip öğrencilerin yetişeceği bir lise olacak. Bunu da 'özel meslek lisesi' şeklinde yapacağız. İlgili Bakanlıkların destekleri ve KOSBİ'nin katkılarıyla öğrencilerimizi yetiştireceğiz. Bizim zaten planlarımızda eğitim alanı var ama nokta olarak henüz yeri netleşmedi. Bu liseyi biz mi yaparız yoksa sanayicimiz biraraya gelerek mi yapar onu şimdiden bilemiyoruz. Ama 2017 yılında lise hedefimize ulaşmak için adımları atacağız. Lisenin 24 derslikten az olmaması ve 720 öğrencisi olması ideal. Okulumuzdan mezun olacak öğrenciler, bölgemizde staj yapıp yine bölgemizde istihdam edilecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.