KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde karne heyecanı yaşandı!

KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde karne heyecanı yaşandı!

Karne törenine KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, okul binasını yaptırarak en önemli katkıyı koyan sanayici Ali Rıza Çelik, KOSBİ Müdürü Cüneyt Öztürk ve Okul Müdürü Satı Çalışkan, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, okulun bu yıl, 2019-2020 eğitim öğretim yılında açıldığını hatırlatarak, "Okulumuz çok hızlı şekilde kurularak faaliyet göstermeye başladı. Okulumuzu bu yıl hizmete açabilmek için hep beraber önemli gayretler gösterdik ve bugün ilk karne heyecanını hep beraber yaşıyoruz" dedi. 

Okulun binasını yaptırarak en değerli katkıları sunan sanayici Ali Rıza Çelik ve diğer bağışçılara teşekkür eden KOSBİ Başkanı Porsuk, “Türkiye olarak nitelikli üretim için nitelikli elemana ihtiyacımız var. Türkiye’nin en önemli OSB’lerinden biri olarak hayata geçirdiğimiz bu okul sayesinde ülkemizin en nitelikli aranan elemanlarını yetiştirmek için canla başla çalışıyoruz, siz öğrencilerde de bunun yansımasını göreceğime inanıyorum” dedi.

1-833.jpg

Yurt dışı dil eğitimi ve burs 

Okul binasını yaptıran sanayici Ali Rıza Çelik ise yaptığı konuşmada öğrencilere hitap ederek, “Bizler de sanayici, eğitimci, öğretmen olarak doğmadık. Bizler de sizler gibi bu sıralardan geçtik. Sizin de önümüzdeki yıllarda ülkemize faydalı, başarılı bireyler olacağına inancım sonsuz” dedi. Tatil döneminde bol bol kitap okumayı tavsiye eden Çelik, başta İngilizce eğitimi ve yurt dışı üniversite eğitim programları hakkında araştırmalar yaptıklarını da söyledi. Küreselleşen dünyada dil eğitimi ve farklı kültürler tanımanın önemli olduğunu söyleyen Çelik, “Bir burs programı üzerinde çalışıyoruz. Hem yurt dışında sizlere dil eğitimi sağlamak, hem üniversitelerle görüşerek çeşitli işbirliklerine girerek siz öğrencileri Avrupa’ya da göndermek istiyoruz. Avrupa’da staj eğitimleri dahil çeşitli programları inceliyoruz” diye konuştu. 

KOSBİ Okul Müdürü Satı Çalışkan ise okulun kuruluş aşamalarından bahsederek okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İlk karne heyecanını yaşıyor olmaktan ve böylesi dört dörtlük bir okulun kurucu müdürü olmaktan duyduğu gururu anlatan Çalışkan, öğrencilere tatil döneminde yapmaları gereken çalışmalardan bahsetti.  Tören sonunda üstün başarı gösteren öğrencilere çeşitli ödüller ve başarı belgeleri verildi.  

KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Teknik Koleji hakkında

KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Teknik Koleji, makine, metal, endüstriyel otomasyon ve elektrik-elektronik teknolojisi dallarında eğitim veriyor. 11 bin metrekare kapalı alanda açılacak KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Teknik Koleji, 24 kişilik sınıflarda 9. sınıf için 120 öğrenciyle eğitimini sürdürüyor. Proje tabanlı Ar-Ge odaları, son teknolojiye sahip atölye, laboratuvar ve dersliklere sahip kolejde öğrencilerin kendilerini sosyal ve kültürel alanda geliştirebilmeleri için özel ortam gibi pek çok imkânın yanı sıra mezuniyetten sonra iş olanağı da sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.