KOSBİ’de sanayicilerin tapu sevinci

KOSBİ’de sanayicilerin tapu sevinci

Sahip olduğu 520 sanayi tesisiyle İzmir’in en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) sanayiciler, yeni parselasyon çalışmalarında tapu dağıtım aşamasına gelinmesinin sevinci yaşanıyor.

KOSBİ’de İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı Müteşebbis Heyet Toplantısı’ndan, sanayicilere tapu müjdesi çıktı. Uzun zamandır devam eden parselasyon çalışmalarında gelinen son noktanın değerlendirildiği toplantıda, kamuoyunda “Üretim teşvik paketi” adıyla bilinen “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında bölgeyi ilgilendiren konular hakkında da bilgi verildi.

263 yeni parsel tapulandı

Yeni parselasyon çalışmalarında sona geldiklerini ve bu kapsamda 263 sanayi parseli ve hizmet destek alanına tapularının verildiğini belirten KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, “1. Etap parselasyon uygulamamız, tapu tescil süreçlerinin tamamlanması için Kemalpaşa Tapu Müdürlüğü’ne teslim edildi. 1’inci Etap içerisinde kalan parsellere ait tapuların dağıtımına kısa bir süre sonra başlanacak. 2’nci Etap parselasyon uygulaması ise son değişikliler ile ilgili düzeltmeler tamamlandıktan sonra tescil sürecinin başlatılması için bakanlığımıza iletildi. KOSBİ ailesinin büyüyecek olmasının heyecanı içerisindeyiz” dedi.

İstihdam ikiye katlanacak

Yeni parselasyon çalışmalarının bölgedeki istihdamı da ikiye katlayacağını sözlerine ekleyen Porsuk, “Tüm parseller kullanıma girdiğinde bölgemizde tesis sayısı 900’e, istihdam ise 50 bin seviyesine ulaşacak. İzmir ve ülke ekonomisine bu kadar büyük katkısı olacak bir işe imza attığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.