Kosova Rumeli Derneği'nden öykü yarışması

Kosova Rumeli Derneği'nden öykü yarışması

Kosova Rumeli Derneği, "Rumeli'den Göç" temalı kısa öykü yarışması düzenliyor.

Kosova Rumeli Derneği, İzmir Ticaret Odası desteği ile "Rumeli'den Göç" temalı kısa öykü yarışması düzenliyor.

Kosova Rumeli Derneği tarafında konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’de yaşayan yaklaşık 22 milyon Balkan göçmeni geçmiş dönemlerde Balkanlarda yaşadıkları zulümden ve baskıdan kurtulmak için aileleri ile zorlu ve çileli yolculuklarının ardından vatan toprağı Türkiye’ye ayak basmışlardır.

Yaşadıkları bu trajediyi ve duyguları geçmişten günümüze dek çocuklarına, torunlarına, yakınlarına sözlü ve yazılı olarak aktarmışlardır.

Kosova Rumeli Derneği olarak yaşanan bu dram dolu ayrılık hikâyelerinin kalıcı hale getirilmesi yönünde fikir oluşturup, ülke genelinde hafızalarda ve yazılı sayfalarda kalacak hikâyeleri bir araya getirecek projemizi oluşturduk.

unnamed.jpg

İzmir Ticaret Odasına projemizi sunarken, hedefimizin Balkan kültürünün tanınması, göçün bireyler ve toplumlar üzerindeki etkisinin edebiyata dönüştürücü gücüyle kalıcı olacağını, kuşaklar arasında bir sinerji yaratarak toplumumuzu etkileyeceğini düşünüp projemizi ilettik ve İzmir Ticaret Odası ile güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attık.

Bu yıl birincisini düzenleyeceğimiz yarışmamızı Vatan Şairi Arnavut asıllı Mehmet Akif Ersoy anısına yapmaya karar verdik.

Türkiye’deki tüm Balkan sivil toplum örgütlerini içine alacak bu yarışmanın dereceye giren öykülerini, eser haline dönüştürüp kalıcı hale getireceğiz.

Hafızalarınızda kalan anıları öykü haline getirip, yarışmamıza katılımlarınızı bekliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum