Köy halkından yetkililere çağrı: Gölcük Köyü İlkokulu'nun yeniden eğitime açılmasını istiyoruz

Köy halkından yetkililere çağrı: Gölcük Köyü İlkokulu'nun yeniden eğitime açılmasını istiyoruz

Seferihisar'a bağlı Gölcük köyü sakinleri, Gölcük Köyü İlkokulu'nun yeniden eğitime açılması için yetkililere seslendi.

Seferihisar'a bağlı Gölcük köyü muhtarı Oktay Sezer, kurdukları yardımlaşma derneği ile Gölcük İlkokulu'nun yeniden eğitime açılmasını istiyor. Köy sakinleri, 1936 yılında kurulan bu okulun 1990 yılından bu yana 33 yıldır kullanılmadığını sadece bina olarak kaldığını belirtti.

whatsapp-image-2023-07-22-at-15-08-16.jpeg

Köy okullarının yeniden hayata geçmesi gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı, açıklamasında "Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizler orada olsak da olmasak da Allah'ın izniyle 2023 yılının sonuna kadar tüm köy okulları vatandaşlarımızın hizmetine açılacak" ifadelerini kullanmıştı.

whatsapp-image-2023-07-22-at-15-08-15.jpeg

Seferihisar Gölcük Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Meral Öztarhan, şu ifadelere yer verdi. "İlçe merkezine yaklaşık 20 km mesafede olan köyün öğrencileri civar köylere yada ilçe okullarına giderek eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda Gödence köyü servis sıkıntısını yaşadıklarını belirtmişti. Gödence İlkokulu faaliyete geçerek, eğitimi köyde devam eden öğrenciler bulunuyor. Aynı problem Gölcük Köyü içinde geçerli, buradaki çocuklar kendi köylerinde okumak ister, hem de köy okulunun anılarıyla mezun olan vatandaşlar bu okulun çürümeden yeniden derz zillerin çaldığı bahçesinde oynadıkları, hatta köy halkı içinde bir düğün toplantı salonu olarak faaliyete geçebileceği bir yer neden olmasın. Bu noktada bizlerde bir dernek kurduk. Bu okuluma yapılacak olan bağışlar, desteklerle yeniden hayata geçmesini isteriz. Siz yerel basın olarak bize destek vermeniz çok etkili olacaktır. Seferihisar Gölcük Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu okulun yeniden ayağa kaldıralım" dedi.

whatsapp-image-2023-07-22-at-15-08-14.jpeg

whatsapp-image-2023-07-22-at-15-08-15-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.