Kozan: "Başkan yetersiz, yönetim geri kaldı"

Kozan: "Başkan yetersiz, yönetim geri kaldı"

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Mehmet Kozan, mevcut yönetimin İzmir Barosu’nu geriye götürdüğünü ileri sürdü.

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Mehmet Kozan, mevcut yönetimin İzmir Barosu’nu geriye götürdüğünü ileri sürdü.

İzmir Barosu’nda seçim yarışı sürerken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun ön seçimden çıkmış adayı Mehmet Kozan, baro yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürdü. İzmir Barosu’nun son iki yıl içerisinde temsil konusunda büyük sıkıntılar çektiğini ileri süren Kozan, “Başkan yetersiz, yönetim idarede geri kaldı, İzmir Barosu’nun şimdiki görüntüsü çarpmada bir toplamada sıfır gibi etkisiz eleman. İki yılda gündem yaratan değil, gündemi kopyalayan bir baro haline geldik, geriletildik” dedi.

Üç-beş kişi yönetimi

İzmir Barosu’nun mevcut yönetiminin baroyu bağlı oldukları grubun ilkelerine tersine dar kadroyla yönetmeye kalkmasının huzursuzluk yarattığını anlatan Avukat Mehmet Kozan, “O yüzden de aynı gruptan üç kişi başkan adayı oldu, ön seçim yapma gereği doğdu. Yönetim görevini yerine getirmiş olsaydı, tüm avukatları kucaklamış olsaydı aday olmayı aklımdan bile geçirmez yönetime tüm desteğimi verirdim. Ancak sadece ben değil, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun pek çok üyesi bu arkadaşların grupu temsil ettiklerine inanmıyor. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nu biz temsil ediyoruz biz gerçekten katılmcı kimseyi ötekileştirmeyen, avukatlık mesleğine yakışır bir şekilde yönetimi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Grubun bindiği dalı kestiler

Mevcut yönetimin, muhaliflerin önünü kesmek için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun bindiği dalı kestiklerini dile getiren Kozan, yönetimin ilk yılında ciddi projeleri hayata geçirdiklerini ancak ikinci yıl özellikle kendisinin bütün yetkilerinin elinden alındığını söyledi. Kozan, “Ne hikmetse daha sonra fiziki saldırıya kadar varan olaylar sonucunda uzaklaşmak zorunda bırakıldım. Muhalefet etmemi sindiremediler. Ne yapmak istesek engellendik. Önümüzü kesmek için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun bindiği dalı kestiler. Böyle birşeyi kabul etmemiz mümkün olmadığı için uzak durduk. Akabinde yönetimde çalışmamız istenmediği için yönetim toplantılarına mazeret verdik ve tatsızlık çıkmasın diye katılmadık” dedi.

Görevsizleştirildim

Baro yönetiminde bulunan her üyenin 4 ya da 5 komisyondan sorumlu olduğunu, kendisinin de ilk başta 4 komisyonda görevli olduğunu belirten Kozan, “Beni uzaklaştırmak için ciddi girişimde bulundular. 4 komisyondan sorumluydum çeşitli sebeplerle bunları elimden aldılar. Etkisiz ve yetkisiz ortada dolanan bir şahıs oldum. Ben de (indir- kaldır) yapıp, koltuk doldurmaya gideceğime yönetim kurulu toplantılarında gitmedim.  Aldıkları kararların büyük bölümüne muhalefet oyu verdiğim için beni istemiyorlardı. Zaten çoğu şeyi yönetime bile getirmediler, başkanlık divanının yetkileri belli iken pek çok şeyi orada kararlaştırıp ardından yönetimden geçmiş gibi gösterdiler” diye konuştu.

Baro kendi üyesini eğitemedi

Göreve başladıktan sonra meslektaşlarının eğitimi için kolları sıvadığını ve ilk 13 ay içinde Meslekiçi Sürekli Eğitim Merkezi (MESEM) Yönetmeliği’ni hazırlayarak yönetimden geçirdiğini söyleyen Mehmet Kozan, buna rağmen İzmir Barosu’nun kendi üyelerini eğitemeyen bir baro konumuna getirildiğini ileri  sürdü.

Kozan, “MESEM’i oluşturduktan sonra DEÜ’nün değerli öğretim üyelerini bir danışma kurulu oluşturmak için ikna ettik ve katılımlarını sağladık. Başta CMK olmak üzere üyelerin eğitimini haftasonu belirli otellerde kalmalı olarak gerçekleştiriyorduk. Böylelikle hem avukatlar kendi aralarında kaynaşıyor hem de yoğun bir eğitim ortamı oluyordu. Bu ısrarla engellendi. Baro’da eğitim yapmak istedik o dönemlerde tadilat yapmaya kalktılar. Başımıza alçılar dökülür halde eğitim yaptık. Bütün bunlara rağmen 15’e yakın eğitim gerçekleştirdik. Benim bütün görevlerimi elimden aldıktan sonra yönetmeliğe aykırı olarak deneyimsiz arkadaşları eğitmen olarak atadılar. İnsanlarla alay edildi, özel eğitim kurumlarına eğitim için anlaşmalar yapıldı, baronun kendi olanakları varken avukatlar para vererek eğitim almak zorunda bırakıldı. İnsanlar mesaj bombardumanına tutuldu. Biz bu eğitimleri kendi bünyemizde yapabilirdik. Anlaştıkları eğitim kurumunun altına barobar adında bir bar yapıldı. Bu nasıl bir mantıktır izahı yok. Özellikle CMK eğitimi konusunda İzmir Barosu büyük sıkıntı çekti. Hatta Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndaki arkadaşlar alternatif cmk eğitimi yapmaya başladılar”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.