Kozan: Ben Ön Seçimden Çıktım

Kozan: Ben Ön Seçimden Çıktım

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkanı Mehmet Kozan: “Ben bu seçimden 10 oy alarak çıksam bile başım dik çıkacağım çünkü ben hukukçu duruşunu gösterdim ön seçimden çıktım”

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu başladı. Genel Kurul’da konuşan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Adayı Mehmet Kozan, “Ben bu seçimden 10 oy alarak çıksam bile başım dik çıkacağım çünkü ben hukukçu duruşunu gösterdim ön seçimden çıktım” dedi.

ÇAĞDAŞ’TAN ALKIŞ DESTEĞİ
Yönetimi almak için beş grubun yarıştığı İzmir Barosu Genel Kurulu, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda dün başladı, bine yakın avukat izleyici olarak katıldı. Gerek gruplar adına gerekse de bireysel olarak yaklaşık 30 kişinin konuşma yaptığı genel kurulda söz alan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun ön seçimden çıkan adayı Mehmet Kozan’ın konuşması Çağdaş Avukatlar Grubu üyeleri tarafından da alkışlandı.

KARPUZ ELEŞTRİSİNE YARASALI YANIT
Mevcut Baro Başkanı Aydın Özcan’ın meslektaşlarına doğruyu söylemediğini öne süren “savunma” adı altında kendilerine “saldırıda” bulunduğunu belirten Kozan, “Arkadaşlarımıza Diyarbakır karpuzu dediniz, Diyarbakır karpuzunu lezzetli yapan nedir biliyor musun? Yarasa gübresi. Baro’ya yarasa gübresi kadar katkın olmadı” dedi.

1 MAYIS PİKNİĞİ  
Özcan’ın konuşmasında “1 Mayıs’ta meydanlardaydık” dediğini hatırlatan Kozan, “Oysa arkadaşlara 1 Mayıs’ta piknik olduğuna ilişkin mesajlar gitti. Meydanlarda yoktunuz burada yazışmalar var ayıp. Çağdaş Grup’tan bazı meslektaşlardan tepki gelince yalancı çoban misali mesaj gönderildi ondan sonra meydanlara çıkıldı” diye konuştu.

Ön seçime ilişkin olarak da Özcan’ın “Ön seçim yapılmaması kararı alındığını” ifade ettiğini belirten Kozan, “Bu kararı kim almış? Telefonla 40 kişiyi arayıp öyle mi aldınız kararı? Ön seçim yapılacağından herkesin haberi var. Öncelikle bir hukukçuya yakışır biçimde konuşmak gerekiyor. Hele bir baro başkanı genel kurulda bütün meslektaşlarına hakaret edemez, ‘martaval okuyorsun’ diyemez. Bir baro başkanı yapacaklarını anlatır, hakaret edemez. Az önce bir baro başkanı meslektaşlarının gözünün içine baka baka yalan söyledi” diye konuştu.

VİCDANLARDA YOKSUN
Genel kurul sırasında mevcut yönetimin “hukuken” ibra edildiğini belirten Kozan, “Ancak vicdanen ibra etmedik” dedi.

“10 OY ALSAM DA BAŞIM DİK”
Özcan’ın  “Baroyu yönetirim” sözünün de bakış açısını ortaya koyduğunu söyleyen Kozan şöyle devam etti:
 “Başkan baroyu yönetmez, temsil eder. Biz Cumhuriyetçi Grup idealleri çerçevesinde ilkeli duruş sergileyerek aday olduk, dik durduk, ben yarın buradan 10 tane oy alsam bile başım dik çünkü ön seçimden çıktım. Buna hukukçu duruşu diyorlar”

“NE YAPILMAYACAĞINI BİLİYORUZ”
Aday olduklarında ne yapmayacaklarını bildiklerini söyleyen Kozan, “Bütün meslektaşlarımıza aynı mesafede olacağız, hiçbir avukat eğitim için ücret ödemeyecek, gerekirse baro ücreti karşılayacak ama avukat ödemeyecek” dedi.

“O BİNA ZATEN YAPILACAK”
Mevcut yönetimin seçime bir hafta kala “bina” reklamı yaparak oy toplamaya çalıştığını da söyleyen Kozan, “Sanki Aydın Özcan olmasa o bina yapılmayacakmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Çağdaş ta gelse, Milliyetçiler de gelse o bina yapılacak. Biz İzmir Barosu seçimlerinin Ankara’dan manipüle edilmesini etik bulmuyoruz. TBB her yıl bizden 6 milyon lira tutarında pul parası alacak sonra bizim paramızla patronluk taslayacak. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Kozan seçilmeleri durumunda İzmir Barosu’na eski duruşunu kazandıracaklarını, CMK ücretlerinin arttırılması için çalışacaklarını, başta CMK eğitimleri olmak üzere tüm eğitimleri ücretsiz olarak vereceklerini sözlerine ekledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.