Kozmetik Dermatolojide Yeni Tedavi Yaklaşımları

Kozmetik Dermatolojide Yeni Tedavi Yaklaşımları

Ekol Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, "Sağlıklı olmak kadar sağlıklı görünmek, genç ve güzel kalmak, canlı, lekesiz, pürüzsüz bir cilde sahip olmak hepimiz için önemli" diyerek cerrahi olmayan seçeneklerden bahsetti.

Ekol Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet kozmetik dermatolojide yaşanan son gelişmeler, yeni teknolojiler ve sık kullanılan uygulamalardan olan gençlik aşısı ve PRP (Platelet rich plasma) tedavileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Gençlik aşısı

Vücudun doğal yapı taşlarından biri olan hyaluronik asidin sağlıklı deride bol miktarda bulunduğunu belirten Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Deri dokusunda bulunan kollajen ve elastin lifleri arasındaki boşlukları dolduran yumuşak kıvamlı bir destek maddesidir. Yapısında bol miktarda su tutarak derimizi nemlendirir, dışarıdan gelen kimyasal ve mekanik hasarlara, travmalara karşı koruyucu özellik gösterir. Gençlik aşısının temel amacı derideki hyaluronik asit miktarını arttırmak ve bu düzeyde yüksek oranda korunmasını desteklemektir. Bu yeniden yapılanmayla derimiz eski ışıltısını kazanırken, doğal bir şekilde nemlenir, kollajen ve elastin aktivitesi artar, zararlı serbest radikallerin etkileri azaltılır. Yüzde 100 saf olarak üretilen hyaluronik asit, antiaging amaçlı cilt gençleştirmede de yaygın olarak kullanılmaktadır.

dermatoloji-gorsel-2.jpeg

Hyaluronik asit birçok farklı amaçla Dermatolojide kullanılırken, vücuttaki esneklik ve hücre yenilenmesini sağlayan kollajenleri de harekete geçirir Özellikle kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte menopoz süreciyle cilt nemini, elastikiyetini kaybederek derin kırışıklıklar ve sarkmalar ile yaşlanma belirtileri kendini gösterir. Bu hastalarda çok uygun bir tedavi seçeneğidir. Güneş ışığına maruz kalma, akne ve sigaradan dolayı zarar görmüş ciltlerde de diğer tedavi yaklaşımları ile birlikte tamamlayıcı uygulama olarak da kullanılabilmektedir. Gençlik aşısı uygulamaları sonucunda cildin kalitesi artar. Yüzeyel kırışıklıklar azalır, yeni kırışıklık oluşum hızı yavaşlar, ciltteki lekeler azalır, solgun ve yıpranmış cilt yenilenir, akne ve akne izlerinin azalması sağlanır” ifadelerini kullandı.

PRP uygulamaları

PRP kişiden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak ilgili vücut bölgesine enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemi olduğunu belirten Ekol Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet “Elde edilen plazma platelet denilen hücrelerden oldukça zengindir. İçerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli bir role sahiptir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi, saç dökülmeleri ve lekelerin tedavisinde de kullanılan PRP tedavisi vücuda herhangi bir yabancı madde ve ilaç vermeden tamamen doğal bir destek sağlar.

doc-dr.jpg

Antiaging amaçlı PRP tedavisi ile plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri sayesinde, derideki kollajen ve elastik liflerin yapımının artırılması hedeflenir. PRP işlemi sayesinde ortalama 3-4 hafta aralıklarla yapılan 3-4 seanslık uygulama ile vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlanır. PRP yaptıranlar ilk seanslardan itibaren öncelikle cildin kuru ve mat görünümünde düzelme fark ederler. Takip eden uygulamalar ile PRP yaptıranlarda kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir." dedi.

PRP Uygulama Nedenleri

Deriye esneklik ve parlaklık kazandırmak

Saç dökülmesini önlemek, saçları güçlendirmek

Kırışıklıkları ve çöküntüleri önlemek

Yara, çatlak ve deri hasarında deriyi yeniden yapılandırmak

Lazer gibi işlemler sonrasında derinin hızla yapılanmasını sağlamak

Yüz, el ve kollar, bacak içleri, boyun ve dekolte gibi bölgelerde antiaging amaçlı kullanılır.

Ağrılar için de PRP yöntemi kullanılır.

ekol-balcova-tip-merkezi-logo-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.