Kredi Çekerek Estetik Ameliyat Yaptırıyorlar

Kredi Çekerek Estetik Ameliyat Yaptırıyorlar

Özel Tınaztepe Hastanesi Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Sunay, birçok kadının vazgeçilmezi haline gelen estetik operasyonlarla ilgili önemli sırlar paylaştı.

Son dönemde kadınların burun ameliyatı ve yağ aldırma dışında en çok meme büyütme-küçültme-dikleştirme, göz kapağı estetiği, alt bacak kalınlaştırma ve vajinal estetik için kendilerine geldiğini söyleyen Op. Dr. Sunay, erkeklerde ise en çok yaptıkları müdahalenin jinekomasti düzeltilmesi (erkekte meme küçültme) olduğunu belirtti. Birçok kadının eşinden ya da ailesinden gizli olarak estetik yaptırmak istediğini söyleyen Op. Dr. Sunay, yaklaşık olarak her üç hastadan birinin estetik müdahale için kredi çektiğine dikkat çekti. Estetik operasyon fiyatlarının genel olarak 4 bin ile 10 bin TL arasında değiştiğini belirten Op. Dr. Sunay, "Bazı kadınlar, fiyatları duyunca eşlerinin aşırı tepki göstermesinden çekiniyor. 'Kocam benim estetiğe bu kadar para verdiğimi duysa çok kızar' diyenler oluyor.’ dedi. Vajinal estetik operasyonlarının da artmaya başladığını söyleyen Op. Dr. Sunay, "Son dönemde vajinal estetik için ileri yaşlarda dahi gelen hastalarımız var, Bazı kadınlar, yüzünden çok vajinasına bakıyor. Bütün gün aynayla vajina bölgesini inceleyip, bize gelen kadınlar var" diye konuştu. Op. Dr. Sunay, kadınların ve erkeklerin en fazla rahatsızlık duyduğu noktaları ve hangi taleplerle kendilerine başvurduklarını, detaylı olarak anlattı.

KADIN ÇOK ÖNEMSİYOR

Estetik ameliyatlarda son dönemde bir artış var mı?

Estetik, 1990'lı yıllardan itibaren popülerleşti. Özellikle plastik cerrah sayısının artmasıyla birlikte ameliyat fiyatları da düştü. Bu sayede, vatandaşın ilgisi de arttı. Şu anda estetik operasyonlar toplumda çok geniş bir tabana yayıldı. Varoşta yaşayan da rezidansta yaşayan da estetik için bize geliyor. Evli veya bekar fark etmiyor. Özellikle kadınlar için estetik kusurlar çok önemli. Bu noktada para ikinci plana düşebiliyor. Erkekler ise, sevgilisinin ya da eşinin operasyon yapmasına sıcak bakmıyor. Örneğin, kadının memesinin büyük ya da küçük olması erkeği değil daha çok kadını rahatsız ediyor. Erkeklerin çoğu kendi göbeği ile mutlu. Ama kadınlar bu tarz konuları kendilerine daha fazla dert ediyor.

26032016-medyaege_estetik_buca

ESTETİK İÇİN KREDİ ÇEKİYORLAR

Estetik operasyonlar gizli mi yapılıyor? Kadınlar estetiğe daha mı düşkün?

Kadınların yüzde 20-30'u, estetik operasyonları eşinden, sevgilisinden ya da ailesinden gizli yaptırıyor. Hastaneye geldiklerinde bazen yanlarındaki kişilere bile bilgi verilmemesini istiyorlar. Maddi imkansızlıklarda ise kredi imdada yetişiyor ve taksitlerle bütçesini çok sarsmadan ameliyat olabiliyor, son dönemde bize gelen hastaların yaklaşık üçte biri estetik operasyon için kredi çekiyor. Hastalarımızın yüzde 80-90’ı kadın, yüzde 15-20’si erkek. Kadınlarda ağırlıklı olarak meme, burun, göz kapağı, karın germe, liposakşın ve vajinal operasyonlar yapıyoruz. Son dönemde kadınlarda bacak kalınlaştırma ya da inceltme talebiyle gelen de çok oluyor. Erkeklerde ise genellikle meme küçültme operasyonları oluyor. Son 5 yılda jinekomasti (erkekte meme büyüklüğü) şikayetiyle gelen hasta ve yapılan operasyonlar 3-4 kat arttı, daha kilolu bir genç nesil geliyor ve doğal olarak da daha büyük memeleri oluyor, yazın tişört giydiğinde ve plajda çok rahatsız olabiliyorlar, bu nedenle yıllarca denize girmeyen hastalarım var. Yaptığımız meme ameliyatlarının neredeyse yüzde 30'unu erkeklere uyguluyoruz.

MEMELERİME DEĞİL, GÖZLERİME BAKSINLAR

Kadınlar estetik operasyonları hangi beklentilerle yapıyor?

Kadın, güzel ve dikkat çekici olmayı önemsiyor. Örneğin, dar kıyafetler ya da straplez giymek istiyor. Bikini giydiğinde, kendini iyi hissetmeyi arzuluyor. Rahat bir sütyen giymek istiyor. Bu gibi gerekçelerle meme operasyonları gerçekleşiyor. 18 ile 25 yaş arasında meme büyütme operasyonları daha çok oluyor. Meme operasyonu yaptığımız kişilerin çoğunluğu bu yaş aralığında. Doğum yapan kadınlarda ise meme dikleştirme, ilerleyen yaşlardaki kadınlarda ise meme küçültme operasyonu daha çok yapılıyor. Genetik olarak memesi büyük olan 17-18 yaşındaki kızlar da küçültmeye geliyor. Özellikle büyük memeli kadınlar, "Hocam, insanların artık gözümün içine bakmasını istiyorum" diyor. Büyük meme olduğunda kadın ya da erkek fark etmiyor insanların gözü kayıyor.

BACAKLARIM ÇARPIK ETEK GİYEMİYORUM

Meme operasyonları dışında en çok hangi müdahaleler yapıyorsunuz?

Burun ameliyatlarını da sıklıkla yapıyoruz. Ayrıca üst göz kapaklarında sarkma oluyor ve bunu gerginleştiriyoruz. Alt göz kısmındaki torbalardan rahatsız olanlar da bize başvuruyor. Kepçe kulak düzeltilmesi özellikle genç nüfusun çokça talep ettiği operasyonlar arasında. Kepçe kulak nedeniyle hayatı boyunca saçını toplamamış yada topuz yapmamış hastalarımız mevcut. Yine karın germe ve yağlarının alınması da yapılan işlemler arasında. Alt bacak kalınlaştırma da son zamanlarda en çok talep edilenler arasında. Etek giydiğimde bacaklarımın çarpıklığı ortaya çıkıyor diye şikayetler alıyoruz. Bacaklarındaki sorun nedeniyle kadınlar, sadece pantolon giydiklerinden yakınıyorlar. Bu operasyonda bacak daha düzleşiyor ve kalınlaşıyor. 20-30 yaş arası kadınlar, bu operasyonu daha çok tercih ediyor.

OBEZİTE AMELİYATINDAN SONRA GELİYORLAR

Son dönemde obezite cerrahisi de çok arttı. Bu tarz ameliyatlardan sonra da gelen oluyor mu?

Evet. Dediğiniz gibi obezite cerrahisi son yıllarda çok gelişti. Mide küçültme ve tüp mide gibi operasyonlarla hastalar 60-70 kilo veriyor. Ondan sonra da kaçınılmaz olarak kollarda, karında, memelerde ve üst bacaklarda sarkma şikayeti oluyor. Hastalar obezite cerrahisinden yaklaşık bir sene sonra bize geliyor. 2-3 seans halinde, onların da ameliyatlarını yapıyoruz.

50 YAŞINDA GELİYOR

Vajinal gençleştirmeye yönelik operasyonların da olduğunu belirttiniz. Bu konuda yapılan işlemlerle ilgili bilgi verir misiniz?

15-20 yaş arası kızların bazılarında, genetik olarak vajinal bölgedeki küçük dudaklar çok büyük oluyor. Mayo giydiğinde çok belli oluyor ve rahatsızlık yaşıyor. Sürtünme yaptığı için yürürken bile rahatsızlık hissediyor. Biz de küçük dudakları küçültme işlemi yapıyoruz. İleri yaştaki kadınlarda ise ek olarak büyük dudaklara da yağ enjeksiyonu yapıp, genital gençleştirme sağlıyoruz. Doğum sonrası vajen genişleme nedeniyle gelenler de var. Bu durum, ilişki sırasında erkek ve kadında hissetme sorununa yol açıyor. Yine ilişki sırasında ses çıkıyor ve hava giriyor. Özetle, doğumdan sonra vajinal daraltma, sarkan küçük dudakların küçültülmesi, sönmüş olan büyük dudakların yağ enjekte edilerek gençleştirilmesi ameliyatını yapıyoruz. Son dönemde vajinal gençleştirme için 50-60 yaşında gelen hastalarımız da var.

YÜZÜNDEN ÇOK VAJİNASINA BAKAN KADIN VAR

Vajinal operasyonlara taleple ilgili artış söz konusu mu?

Son dönemde, vajinal estetik çok arttı. Kadınlarda tüm estetik operasyonlara baktığımızda yüzde 5-10 civarında vajinal estetik yapılıyor. Vajinal bölgesini takıntı yapan çok kadın var. Bazı kadınlar, yüzünden çok vajinasına bakıyor. Bütün gün aynayla bu bölgeyi inceleyip, bize gelen kadınlar var. Vajinal bölge takıntısı bazı kadınlarda oldukça ileri düzeyde.

PENİS OPERASYONLARI RİSKİ

Erkekler de talepler neler?

Erkeklerde penis büyütme ve kalınlaştırma istekleri oluyor. Ancak bunlarla ilgili cerrahi olarak çok aşırı talep yok. Bu operasyonların sonuçlarının çok başarılı olduğunu söyleyemem. Yağ enjeksiyonu ile penis kalınlaştırma son dönemde oldukça revaçta. Penis uzatma ise daha sıkıntılı penis bir miktar büyüyor ama ereksiyonda sıkıntı olabiliyor.

KOCAM DUYSA BANA KIZAR

Estetik operasyonların fiyatları yüksek mi?

Fiyatlar genel olarak diğer branşların operasyonlarıyla kıyaslandığında çok da yüksek değil. Net fiyat vermek zor, tüm plastik cerrahlar kendi fiyatlarını belirler. Ancak ortalamaya bakarsak burun ile göz kapağı ameliyatları 3 bin ile 6 bin TL, meme operasyonları 5 bin ile 10 bin TL, karın germe işlemleri de 4 bin ile 8 bin TL arasında değişiyor. Tabi ki bazı kadınlar, fiyatları duyunca eşlerinin tepki göstermesinden çekiniyor. "Kocam benim estetiğe bu kadar para verdiğimi duyarsa bana kızar" diyenler oluyor. Aslında kadınların kişisel bakımları için harcadığı parayı zaten erkek bilmez. Estetik operasyon da aslında bunların bir uzantısı. "Eşim, bu operasyonun fiyatını bilmek zoruna değil" diyen kadınlar da var.

HERKESE ESTETİK YAPMIYORUZ

Size her başvuranı, estetik ameliyata alıyor musunuz?

Her gelen kişiyi, ameliyata alma gibi bir düşüncemiz olmaz. Örneğin, memesi küçük olduğu için eşinin onu beğenmediğini ve bu nedenle boşanma aşamasına geldiğini söyleyen kadınlar var. Bu durumdaki kişiyi hemen ameliyat edemeyiz. Biz o kişiye, bu estetik operasyonun sorunu çözmeyeceğini söylüyoruz ve onu mutlaka profesyonel destek alması için psikiyatriye yönlendiriyoruz. Hastanın kafası karışıksa ameliyat edilmemeli. Bu tarz hastaları, yapılan ameliyat da asla tatmin etmez.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.