Kredi faizlerinin düşürülmesi gayrimenkul sektörünü sevindirdi!

Kredi faizlerinin düşürülmesi gayrimenkul sektörünü sevindirdi!

COLDWELL BANKER  ve PASHA Gayrimenkul danışmanı Necati Özer, konut kredi faiz oranlarının düşürülmesi hakkında açıklama yaptı

Özer, “ İndirimin inşaat sektörünün içinde bulunduğu darboğazın aşılmasında etkili olacağını ve 01 Haziran 2020 tarihi  itibari ile  Sıfır Konutlarda  0,64 ve  ikinci el konutlar için  0,74 olarak belirlenen faiz oranları Cumhuriyet tarihindeki en düşük oranı olduğu” ifade etti.

COLDWELL BANKER  ve PASHA Gayrimenkul danışmanı Necati Özer, " 180 AYA VARAN TAKSİT ORANLARI ve 1 yıl ödemesiz şekilde tercih edilebilecek Konut Kredisi ile, kira öder gibi ev sahibi olmanın mümkün olduğu bir dönem başladı.” diye konuştu.

Satın alınacak gayrimenkulün expertiz değerinin  %90'na kadar kredi kullanılabileceğini açıklayan Özer, “ Bu tarihi fısatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Konut kredilerinin faiz oranları 1 yıl geri ödemesiz el değişmemiş sıfır konutlarda yüzde 0.64, ikinci elde yüzde 0.74 olarak açıklandı. Üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir de sıfır konut alımları için kredi limiti 750 bin TL olarak belirlenirken, diğer illerde bu limit 500 bin TL olarak belirlendi. 750 bin TL ye kadar alınacak olan konutlarda yüzde 10'a indirilen peşinat ödemeleri 1 yıl sonradan başlayacak kredi taksit ödemeleri ile ana faiz ödemelerinde ciddi anlamda avantajlı dönem yaşanması bekleniyor. İnanılmaz derece talepler var” dedi.

BİR GECEDE FİATLAR ARTTI

Faiz oranlarının aşağı çekilmesiyle bir gecede konut fiyatlarının arttığına dikkat çeken Emlak danışmanı  Necati Özer, "Şu anki tepkilere baktığımız zaman gerek Türkiye geneli gerekse bölgesel anlamda inanılmaz derecede olumsuz tepkiler, şikayetler var. Ne oldu ki bir gecede bir günde bu fiyatlar arttı. 300 bin TL'lik daireler 350-400 bin TL çıktı. Düne kadar Korona salgınından dolayı satılamıyordu. Vatandaşın o anlamda haklı olarak şikayetleri var" ifadelerini kullandı.

COLDWELL BANKER  ve PASHA Gayrimenkul danışmanı Necati Özer, “Korona salgınından dolayı yaşanan sıkıntılar her sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkiledi. Bu tarihi fırsatı değerlendirmek için 20 profesyonel danışman ve 300'ün üzerinde cazip portföyle hizmetinize hazırız “ diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.