Kredi ile telefon almak isteyenler dikkat!

Kredi ile telefon almak isteyenler dikkat!

Telefonlarda taksit uygulamasının kaldırılması sonrasında yeni bir cihaz satın almak isteyen tüketiciler bankaların sunduğu kredi çözümlerini veya faturaya ek olarak ödeme imkanı sunan GSM operatörleri tercih etmek zorunda kaldı.

Zira, günümüzde amiral gemi modelleri için fiyatlar 3000 TL’den başlayarak, 10000 TL’nin üzerine çıkabiliyor. Bu nedenle mağazalar akıllı telefon satın almak isteyen müşterilerini anlaşmalı olduğu bankalara yönlendiriyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yeni düzenlemeleri sonrasında taksitle telefon almak biraz daha zorlaştı. Yeni düzenleme ile akıllı telefon satışında kredi kartına taksit imkanı sadece GSM operatörlerine verildi. Ocak 2019’a kadar telefonlarda taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıkarılırken, bu tarihten sonra sadece fiyatı 3500 TL’yi aşmayan telefonlar 12 taksit ile satın alınabilecek. Teknoloji mağazalarını tercih edenlere ise sigorta şartı geldi.

Yani, herhangi bir teknoloji mağazasına giderek anlaşmalı banka aracılığıyla kredi kullandığınızda artık telefonu sigortalatmanız gerekiyor. Sigortanın getirdiği bu ek maliyetin ne kadar olacağı şu anda bilinmezliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.