Kredi Kartına Nasıl Taksit Yapılır? İşte yanıtı...

Kredi Kartına Nasıl Taksit Yapılır? İşte yanıtı...

Kredi kartları banka odaklı teknolojilerin gelişmesini sağlıyor.

Tüketim alışkanlıklarımız göz önüne alındığında çağımızın değişen ve gelişen teknolojileri, banka müşteri sayılarının gittikçe daha da fazlalaşması ve nakit kullanım alışkanlığı yerine hesap kartları, ek hesaplar, kredi kartları gibi banka odaklı teknolojilerin gelişmesini sağlamaktadır. Bankalar ve giyim, teknoloji vb. birçok tüketim grubunun anlaşmaları ile ortak yürüttükleri kampanyalar, reklamlar ve duyurular ile müşteri kitlelerinin belirli alanlara yönlendirilmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir. Hem ihtiyaçlar hem de çoğu kullanıcıların bilinçsiz ve yanlış kullanımları, ay sonu yüksek miktarlarda gelen kart esktrelerinin ödenmesini zorlaştırabiliyor. Ödeme gücünün zayıflığı ise büyük çoğunluğun bankalara karşı mesafeli olmasına, nakit alışveriş yaparak borçlanmadan uzak durmasına neden oluyor.

Bu durumda ise bankaların daha çok işletme ile anlaşarak çeşitli kampanyalar yapmak ve müşterilerinin ödemelerini kolaylaştırmak yönünde çalışmalar yapması gerekiyor. Bu amaç ile yapılan çalışmalardan en fazla kullanılanlar arasında taksit kullanımını göstermek yanlış olmayacaktır. Anlaşmalı yerlerden yapılacak alışverişlerde bankaların izin verdiği miktarda taksitlendirme yapılabilir.
 

Taksitlendirme Yalnızca Alışveriş Anında mı Yapılır?
 

Kredi kartı taksitlendirme işlemlerinizi alışveriş esnasında yapabileceğiniz gibi, tek çekim yapılan alışverişlerde internet bankacılığı kullanarak, cepbank ve müşteri hizmetlerini arayarak da yapabilirsiniz. Bankanın izin verdiği taksit miktarı kadar taksitlendirme yapılabilir. Ancak bu taksitlendirme için genellikle bankalar tarafından bir miktar komisyon talep edilir. Onay verdiğiniz anda taksitlendirme işlemi gerçekleşir.
 

Kredi Kartı Taksitlendirmeleri Kaç Taksit Yapılır?
 

Kredi kartına taksitlendirmelerde ilgili bankalar ve varsa kampanyalarda bahsedilen maksimum miktara bağlı olarak değişebilir. Genellikle 3, 6, 9, 12 gibi taksitlendirme seçenekleri sunulmaktadır. Ancak her mağazada bu durum söz konusu değildir. Bazı mağazalarda taksitlendirme yapılırken bankalara göre değişkenlik gösteren bir taksit sistemi bulunur. Banka aracılığı ile tek çekim alışverişlerinizi sonradan taksitlendirmek isterseniz, taksit miktarında bankalar sizlere esneklik sağlayacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.