Kredi Kartının Arızalanması Durumunda Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor Musunuz?

Kredi Kartının Arızalanması Durumunda Ne Yapmanız Gerektiğini Biliyor Musunuz?

Bankaların müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlamış olduğu, mağazalar, marketler, alışveriş merkezleri gibi pos cihazı ile alışveriş yapma imkanı bulunan her yerde kredi kartları gün geçtikçe daha fazla kullanılıyor.

Nakit para ya da çek kullanımına alternatif bir yöntem olarak geliştirilen kredi kartları, kullanıcılarına büyük avantaj ve kolaylık sunmaktadır.
 

Kredi Kartı Nedir ve Ne İşe Yarar?
 

Kredi Kartı günlük yaşantıda bireylerin çoğunlukla tercih ettiği bir ödeme yöntemidir. Bu ödeme yöntemi bireylerin hayatını kolaylaştırdığı gibi, pratik ve çabuk alışveriş olanağı sağlaması sayesinde zaman yönünden de çok avantajlıdır. İnternet alışverişleri sayesinde mağazalar ve buna benzer çeşitli yerlere gitmeye gerek kalmadan, internet üzerinden birkaç basiti işlem yaparak alışveriş yapma imkanı sağlayan kredi kartları her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Öyle ki, ihtiyaç anında elinde kredi kartı bulunmayan bireyler sıklıkla eksikliğini hissedebilmektedir.

 

Bankaların sunduğu hizmetler doğrultusunda çeşitli taksit imkanları, erteleme seçenekleri de bulunan kredi kartları, kullanıcılara esnek ödeme imkanları da sunmaktadır. Özellikle yüksek tutarlı alışverişlerde taksit imkanı sunması kredi kartlarının kullanım oranını arttırmaktadır. Ancak bahsettiğimiz bu yüksek tutarlı alışverişlerde bankalar tarafından kişilere özel olarak belirlenen kredi kartı limitleri önemli bir etkendir. Müşterilere tahsis edilen kredi kartları belirli limitler çerçevesinde kullanım olanağı sağlar, limitin yetersiz olduğu tutarlarda alışveriş yapılamaz. Bu durumda banka ile iletişime geçilerek limit artışı talebinde bulunulabilir.
 

Kredi Kartı Arızası Nedir?
 

Bilişim sektörünün tasarlayarak bizlere sunduğu kredi kartlarının çalışma sistemi mikroçipler ile gerçekleşmektedir. Aynı zamanda manyetik olarak temassız özelliklerle çalışan kredi kartları da mevcuttur. Elektronik cihazlar aracılığı ile ödeme imkanı sağlayan kredi kartları da teknolojik diğer ürünler gibi hassas bir yapıya sahiptir. Kırılmaya, yüksek ısıya ve manyetik alana maruz kaldığı takdirde işlevini yitirebilen kredi kartları, arızalanarak alışverişin normal süreçte olduğu şekilde tamamlanmasını zorlaştırabilir. Kredi kartlarının arızalanması durumunda hizmet satın alınan ilgili banka ile irtibat numaraları aracılığı ile iletişime geçerek yeni kart talebinde bulunulabilir. Bu numaralar genellikle kredi kartlarının arkasında bulunan ve 444 ile başlayan numaralardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.