Kremlin: Avrupa, Rusya'yla diyalog kurmak zorunda

Kremlin: Avrupa, Rusya'yla diyalog kurmak zorunda

Avrupa ülkelerinin Rus gazına rubleyle ödeme yapmayı reddetmesiyle ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Avrupa er ya da geç Rusya'yla diyalog kurmak zorunda" dedi.

Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik sert yaptırımlarını ve Rusya'nın gaz ödemeleri için ruble para birimini zorunlu kılma kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Washington istesin veya istemesin Avrupa er ya da geç Rusya ile diyalog kurmak zorunda" mesajı verdi. Peskov, açıklamasında Rusya'nın gaz ticaretinin yanı sıra diğer ticari ürünler için de rubleyle ödeme yapılması kararına hazırlandığını kaydetti.

182261-814x458.jpg

'RUS GAZININ SATIŞINI BATILI ALICILAR İÇİN ZORLAŞTIRMAK İSTEMİYORUZ'

Açıklamasında, Rusya'nın 'neredeyse tarihin en büyük yaptırım yüküyle karşı karşıya olduğu' vurgusu yapan Peskov, "Rus gazının satışını Batılı alıcılar için zorlaştırmak istemiyoruz, güvenilir bir gaz tedarikçisi olarak itibarımızın azaltılmasına da izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Peskov, Rusya-Ukrayna müzakere heyetleri arasında devam eden görüşmelerle ilgili ise 'görüşmeler sonucunda bir mutabakat belgesi imzalanması konusunda umutlu olduğunu' söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.