Kremlin: Türkiye ve Hollanda'nın İhtiyacı Yok

Kremlin: Türkiye ve Hollanda'nın İhtiyacı Yok

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik kriz hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Peskov, "İki ülke arasında yaşanan gerilimin azaltılması için hem Türkiye hem de Hollanda'yı itidale ve yapıcı davranmaya davet ediyoruz" dedi.
 
Rusya'nın iki ülke arasında arabulucu rolü oynayıp oynamayacağına dair soruyu da yanıtlayan Peskov, Ankara ve Amsterdam'ın arabulucuya ihtiyacı olmadığını, iki ülkenin bu krizden çıkabileceğini kaydetti.
 
Bu arada Rusya Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin Hollanda ile diplomatik ilişkileri durdurmasının mantıklı olduğunu belirtti.
 
Puşkov, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Lahey ile diplomatik ilişkileri durdurdu, geri adım atmıyor. Ulusal onuruna hakaret edildi. Yanıtı mantıklı. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın elinde mülteci kozu var. Ankara’nın, Hollanda’nın Türkiye Dışişleri Bakanı’na giriş yasağına karşı büyükelçinin Türkiye’ye girişini yasaklaması mantıklı bir yanıt. Ve bu sonuncu adım da olmayacak" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin Hollanda'ya karşı aldığı yaptırım kararlarına göre; yurt dışında izinli olan Hollanda Büyükelçisi’nin Türkiye’ye dönmesi yasaklandı, Hollanda durumu telafi edene kadar üst düzey görüşmeler askıya alındı, diplomatik uçuşlara toplam verilen izinler iptal edildi, TBMM ile Hollanda Parlamentosu arasındaki dostluk grubunun lağvedilmesi konusunda da TBMM'ye teklif yapılacak. (Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.