Kripto para birimleri tekrar yükselişe geçti

Kripto para birimleri tekrar yükselişe geçti

Kripto para birimlerinde yaşanan düşüş yerini yükselişe bırakıyor. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in yukarı yönlü hareketi sürüyor.

En büyük kripto para birimi Bitcoin, Cuma ve Cumartesi günü verilerine göre, yüzde 1.96'ya yükseldi. BTC, 25 bin doların altında olsa da, 12 Haziran’dan bu yana ilk kez 24 bin dolarlık destekte kaldı.

Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre ise, 17 hafta sonra bir ilk yaşanarak 24 bin doları gören BTC, Korku Endeksinde 42/100’den 46/100’e yükseldi. Bu yükselişle birlikte popüler kripto paranın nötr bölgeye girmesi sağlandı. 24,510 dolar civarında olan Bitcoin, geçtiğimiz gün 23,600 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

650x344-turkiyede-bitcoin-ve-kripto-paralar-ile-alisveris-yasaklandi-kripto-para-borsalarini-etkileyecek-mi-1618567882825.jpg

ABD’nin enflasyon beklentisi rakamlarından destek alan Bitcoin, özellikle küçük yatırımcıların dolar yerine Bitcoin gibi kripto paraları tercih etmesi fiyatının artmasını sağlıyor. Bu gelişmeler ışığında kripto paralarda yaşanan dalgalanmaların durulduğu düşünülürken, Bitcoin’in adım adım artması ve 25 bin dolara dayanması da bunun bir kanıtı olarak açıklanıyor. Buna rağmen ekonomistler, Bitcoin için iki büyük direnç noktası olduğunu (25.010 ve 25.500 dolar) söyleyerek, BTC’nin düşüş eğiliminde olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.