Kripto para kullanımında Türkiye Avrupa birincisi

Kripto para kullanımında Türkiye Avrupa birincisi

Kripto para kullanımının artmasının ardından Mastercard gibi Finans şirketleri, bu yılın sonlarına doğru kripto paraları ödeme ağlarına entegre edeceklerini duyurdu.

Kripto paraların son dönemde ciddi şekilde değer kazanması ve kullanımının artmasının ardından Dünya Ekonomik Forumu, en çok kripto para kullanan ülkeleri açıkladı.

Türkiye, dünya genelinde dördüncü sırada

Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere 74 ülke üzerinden yapılan araştırmalara göre, Nijerya, yüzde 33’lük kripto para kullanımı ile ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada gelen Vietnam yüzde 21, üçüncü sırada olan Filipinler yüzde 20 iken Türkiye, Dünya genelinde yüzde 16’lık kripto para kullanımında dördüncü sırada yer aldı.

Dünya genelinde dördüncü sırada yer alması ile Türkiye, kripto para kullanımında Avrupa birincisi oldu. Yapılan araştırmalara göre Avrupa ülkelerinin kripto para kullanımına çok fazla ilgi göstermediği belirtildi. Avrupa’da Türkiye’nin ardından ikinci sırada gelen İsviçre ve Yunanistan, yüzde 11’lik kripto para kullanımı ile ikinci sırada yer aldı.

Kripto para birimlerinin popüler olmasının ardından Dünyanın çeşitli yerlerindeki bankalar, en büyük kripto para konumunda olan Bitcoin ATM’leri kurmaya başladı. Toplam değeri 1 trilyon doları aşan Bitcoin, Dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda olan Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla şirketini bile geçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.