Kripto Para Madenciliği Yasallaşacak Mı?

Kripto Para Madenciliği Yasallaşacak Mı?

Rusya Maliye Bakanlığı'nın üst düzey bir temsilcisi yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarının evlerinde kripto para madenciliği yapmalarının birtakım düzenlemeler ile yasallaştırılacağını söyledi.

Rus vatandaşlarının evlerinde kripto para madenciliğini yapmalarını yasaklamaya çalışmanın hiçbir anlam ifade etmediğini söyleyen Rusya Maliye Bakanlığı Maliye Politikası Departmanı Müdür Yardımcısı Alexey Yakovlev, Rusya vatandaşlarının yasal bir şekilde kripto para madenciliği yapabilmeleri için yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Rusya Hükümeti, enerji kullanımı güvenliğini de garanti altına almak istiyor. Aralık ayında Rusya Merkezi Hükümeti, şehirlerin yerel yönetimlerinin yerleşim bölgelerindeki elektrik oranlarını yerel olarak belirlemesine izin verdi. Bu durum bölgesel yetkililerin ve kamu şirketlerinin belirli eşikleri aşan hane tüketimi için daha yüksek tarifeler getirmesine olanak tanıyor.

fa0622bf71f09091c89abff05248e0bffb5bde2b.jpeg

Eşi benzeri görülmemiş batı yaptırımlarına maruz kalan Rusya, küresel finansa erişimini yeniden sağlamak için kripto varlıkları kullanmayı bir fırsat olarak görerek kripto pazarını düzenleme çabalarına devam ediyor. Rusya Merkez Bankası, madencilik de dahil olmak üzere kripto ile ilgili faaliyetlerin yasallaştırılmasına karşı sert bir rakip olsa da Maliye Bakanlığı, Merkez Bankasını sıkı bir gözetim altında düzenleyerek olası sorunları önledi.

Putin, kripto para madencilerini ve enerji zenginlerini ortak paydada buluşturmak istiyor

Ocak ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuşmasında iki tarafı farklılıklarını çözmeye çağırmış ve Rusya'nın kripto para madenciliği konusunda edinebileceği avantajları vurgulamıştı. Moskova ve enerji kaynağı zengini Rus bölgelerindeki yetkililer arasında madenciliği girişimci bir faaliyet olarak tanımaya yönelik çağrılar da gittikçe artıyor. Bu hafta Rusya Enerji Bakanlığı, sektördeki yasal boşluğun bir an önce doldurulması gerektiğini vurguladı.

782de34c27066bdd9c40f2e4fecb2ce795af4c90.jpeg

Şubat ayında Moskova Federal Hükümeti, Maliye Bakanlığı'nın konseptine dayalı bir düzenleyici planı onayladı. Bundan kısa bir süre sonra departman, geçen Ocak ayında yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar” yasasının yalnızca bazı düzenleyici hususları ele almasından dolayı kripto ekonomisini kapsamlı bir şekilde düzenlemek adına tasarlanmış yeni bir “Dijital Para Birimi” konulu yasa tasarısı sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.