Kripto para piyasası çok sert düşüşte!

Kripto para piyasası çok sert düşüşte!

Geçtiğimiz ay hızla düşüşe geçmeye başlayan kripto para piyasası için durum gittikçe daha da kötü bir hale bürünüyor. Piyasa o kadar çok küçüldü ki artık piyasanın hacmi, ünlü bir fast food zincirinin toplam hacminden daha az bir yere sahip.

GPU, CPU, HDD gibi parçalarla, bilgisayar gücü ile kazanılabilen sanal paralardan ibaret olan kripto paralar, popülerliğini ve değerliliğini hızla kaybetmekte.

En popüler ve en değerli para birimi olan Bitcoin‘in birimi, bu sene içerisinde 19.000 dolar seviyelerini görmüşken, şu an için Bitcoin birim fiyatı 3600 dolar seviyelerine düşmüş durumda.

En popüler örnek olan Bitcoin’i, durumun vehametini açıklamak açısından özellikle örneklendirdik. Sadece Bitcoin değil, piyasada bulunan tüm para birimlerinin değerleri de hızla düşmeye devam etmekte. Öyle ki bugün itibari ile, tüm kripto para piyasasının toplam hacmi, ünlü fast food zinciri McDonalds’dan bile daha düşük bir hacme sahip.

McDonald’s, 140 milyar dolar değere sahipken, tüm piyasanın toplam değeri ise şu an 139 milyar dolar. Rakamlar çok büyük olsa da, bahsettiğimiz şey McDonalds’ın ne kadar küçük veya büyük olduğu değil. Burada önemli olan kısım, bir para piyasasının tamamının, bir şirketten daha küçük bir boyuta düşmüş olması. Bu da kripto para piyasasının saygınlığının insanların gözünde düşmesi demek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.