Kripto paraların değerleri hızla düşmeye başladı

Kripto paraların değerleri hızla düşmeye başladı

Kripto para borsasındaki ani düşüş yatırımcılarını tedirgin ediyor. 17 bin dolar olan Bitcoin 13 bin dolara kadar düştü.

Çıkış trendini son 2 aydır sürekli pozitife çeviren kripto paralar, bu hafta içerisinde bir süre yerinde saydıktan sonra şimdi de düşüşe geçti. Bitcoin, haftaya 17 bin dolarla başladı ama şu sıralar 13 bin dolar civarında işlem görüyor.

Parlayan yıldız Bitcoin için bu ilk gelişme değil. Daha önce de çok kere fiyatında ani düşüşler olmuş, sonrasında ise hızlı bir çıkış yaşamıştı. Haftaya 20 bin doları aşarak başlasa da 17 bin dolar civarında durduktan sonra 13 bin dolara kadar düştü.

Tek kayıp Bitcoin'de değil
 

Tek düşüş Bitcoin'de yaşanmadı. Kripto paraların çoğunda bir düşüş gözleniyor. Öyle ki, bir hafta önce piyasa değeri 650 milyar dolar olan kripto para borsasının düşüşten sonraki değeri 450 milyar dolar oldu.

Düşüşün nedeni ne?
 

Kripto paralardaki düşüş tek nedene bağlanamıyor. Farklı pek çok olay düşüşe neden olabiliyor. Piyasada yaşanan en ufak bir satış dahi bu dalgalanmaya neden olmuş olabilir. Hafta içerisinde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Bitcoin adına söyledikleri sözlerin etkili olduğu da düşünülüyor.

Bazı kripto paralar ve güncel değerleri:

1513951472-kysf.png

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.