Kritik zirvenin tarihi belli oldu..

Kritik zirvenin tarihi belli oldu..

Suriye Ulusal Kongresi'nin Soçi'de 29-30 Ocak'ta yapılacağı açıklandı.

Rus Ria haber ajansı, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, Suriye Ulusal Kongresi'nin Soçi'de 29-30 Ocak'ta yapılacağını duyurdu.

Türkiye, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD'nin Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmasına karşı çıkıyor.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin ‘temsil ve katılımcı’ bağlamında Cenevre’den farklı olmasını umduklarını hafta başında söyleyen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin ülkesinde DAEŞ’e karşı desteklediği PYD'yi “vatan haini” olarak nitelendirmişti.


Esad, kongrede her konunun tartışılabileceğini ancak yeni anayasa ve seçimlerin öncelik olduğunu da vurgulamıştı.

Suriye konulu 8. Astana toplantısı sürüyor  

Kazakistan'da Suriye konulu 8. Astana toplantısının ikinci ve son gününde askeri muhalefet heyeti, Rusya'dan tutukluların serbest bırakılması,  kayıp kişilerin aranması, cenazelerin teslim edilmesi konularında ilerleme sözü aldıklarını ve Rus heyete Beşşar Esed rejimi ve terör örgütü PYD/PKK'nın hukuksuz  eylemlerine ilişkin belgeler sunduğunu açıkladı. 

Muhalifler, Rus heyeti başkanı Lavrentiev'e Suriye ziyareti sırasında Putin ile  yürümek isteyen Esed'in bir Rus komutan tarafından engellendiği anın fotoğrafını  göstererek "Suriye'deki durumun özeti budur" mesajı verdi

8. Astana görüşmelerinin sonuç bildirisinin okunacağı ana toplantının  kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.