KTK’dan Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

KTK’dan Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi

KTK, dar gelirli çocukları tenisle tanıştırıyor

İzmir’de tenisin gelişmesinin öncülerinden olan Kültürpark Tenis Kulübü (KTK), sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek dar gelirli çocukları tenisle tanıştırıyor.


Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ortaklığıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 9 dar gelirli çocuğu hiçbir ücret almadan tenis sporuyla tanıştıran Kültürpark Tenis Kulübü (KTK), sosyal sorumluluk bilinciyle yine örnek oldu.


Yeni nesillere hizmet bilinci
Yönetime geldikleri ilk günden itibaren sadece bir tenis kulübü olarak değil, İzmir’in en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olmanın bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu, “Biz her zaman topluma, özellikle yeni nesillere hizmet etme bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda projeden yararlanan çocuklarımızı da severek tenis sporuyla tanıştırdık. Çocuklarımızın ekipmanları da dahil olmak üzere tenisle ilgili tüm giderlerini kulübümüz üstlendi. Her hafta sonu buraya gelerek yaklaşık 2 saat ücretsiz ders alıyorlar” dedi.


Yetenekli çocuklarla yola devam
Kültürpark Tenis Kulübü bünyesinde tenisle tanışan çocukların 23 Nisan’da yapılacak gösteri maçına kadar ücretsiz olarak eğitim almaya devam edeceklerini de belirten Başkan Uyaroğlu, “Fakat biz 23 Nisan’da kendimizi görevimizi tamamlamış saymayacağız. Tenis sporuna yeni yetenekler kazandırmak için o güne kadar verilen eğitimlere güzel karşılık veren ve gelişim gösteren yetenekli çocuklarımızı yine onlardan hiçbir maddi beklentimiz olmadan kulübümüzün bünyesine katarak tenis eğitimini sürdürmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Veliler memnun
Kültürpark Tenis Kulübü aracılığıyla 2 çocuğu da tenisle tanışan Mehtap Bekdaş, bu projeden çok memnun olduklarını belirterek “Oğlum İlker 5, kızım İlkin 12 yaşında. Bu projeden EÇEV aracılığıyla haberimiz oldu. Çocuklarımız 3 haftadır Kültürpark Tenis Kulübü’nde eğitim alıyorlar ve her geçen gün bu sporu daha fazla seviyorlar. Hafta sonunu iple çeker olduk. Şimdi ikisi de tenis sporuna devam etmek istiyor. Bizlere bu imkanı sağlayan EÇEV ve Kültürpark Tenis Kulübü yetkililerine çok teşekkür ederiz” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.