Küçük Bilim İnsanları Şenlikte Buluştu

Küçük Bilim İnsanları Şenlikte Buluştu

Küçük Bilim İnsanları Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği’nde Buluştu.

Eraslan Vakfının katkılarıyla dördüncü kez düzenlenen Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Herhangi bir derecelendirmenin yapılmadığı şenlikte enerjiden sağlığa, çevreden teknolojiye kadar birçok farklı alanda proje hazırlayan minik bilim insanları sunumlarıyla jüri üyelerinden tam not aldı.

Küçük mucitlerin yaratıcı düşünce ve sunum becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Özel Ege Lisesi 4. Okul Öncesi Bilim Şenliği’ne İzmir’deki 16 okul öncesi eğitim kurumundan 32 projeyle 255 öğrenci katıldı. Katılan tüm öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada, minikler projelerini Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu ve Fen Bilimleri Zümresi öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerine anlattı. Farklı alanlarda birbirinden ilginç projeler hazırlayan öğrencilerin sergide gösterdikleri sunum becerileri hayranlık yarattı. Geleceğin bilim insanı adayları proje sunumlarının ardından Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapılan ödül törenine katıldı. İstiklâl Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende Beden Eğitimi Öğretmeni Orhan Ahmet Kocağaç miniklerle interaktif bir etkinlik yaptı. Daha sonra pantomim sanatçısı Vedat Kuşku’nun gösterisini izleyen öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Gösterilerin ardından öğrencilere jüri üyeleri tarafından madalyaları takdim edildi.

Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, şenliğin İzmir genelindeki okul ve öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Şenol, “Eraslan Vakfının katkılarıyla 4 yıldır düzenlediğimiz şenlik sayesinde küçük yaştaki öğrenciler bilimsel çalışmalarla eşsiz bir deneyim yaşıyor. Çocuklar soru sorar, soru sorarak keşfetmeye çalışırlar yaşadıkları çevreyi. Meraklı olmak çocukların doğasında vardır. Öğrenmenin ve felsefenin temelidir zaten soru sormak. Biz de eğitimciler olarak çocukların merak etmelerini istiyoruz. Merak ederek araştırmalarını, farklı fikirler üretmelerini arzuluyoruz. Çocukluğun ilk yıllarında önyargısız düşünür insanoğlu. Kalıplar ve sınırlar olmadan düşünmek ve fikir üretmektir zaten belki de en yaratıcı dönem. Tüm bu düşünceler çerçevesinde okul öncesi öğrencilerini bir araya getirerek çocukların bilimsel yolculuğa adım attıkları şenlik havasında bir gün geçirmek istedik. Şenliğimize katılım sağlayan tüm eğitimcilere, anne ve babalara ve öğrencilere bu konuda bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerin bilimin ışığında aydınlık bir Türkiye için çalışacağını diliyorum.” dedi. 

Ana sınıfı öğrencilerinin projelerini bilim dünyasının dikkatine sunduğu şenliğe, Özel Ege Lisesi Okul Öncesi, Oyun Gemisi Anaokulu, Mavi İnci Anaokulu, Olgu Anaokulu, TEİAŞ Anaokulu, Balkabağı Anaokulu, Minik Şirinler Anaokulu, Kids Aloud Anaokulu, Beyaz İnci Anaokulu, Çocuk Dünyası Anaokulu, Sevgi Dünyası Anaokulu, Elmo Susam Sokağı Anaokulu, Muzaffer Taşdemir İlkokulu, Özel Urla Anaokulu, Urla Sezai Gönül Akdağ Anaokulu, British Kids Fine Arts Anaokulu katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.