KÜÇÜK ÇAKIL PLAJI

KÜÇÜK ÇAKIL PLAJI

Suat Bıçak yazdı

Selam Sevgili Medyaege ailesi, soğuk ve kar yağışlı bir pazar sabahı içinizi ısıtmaya devam ediyoruz. Penceremden baktığımda burada kar yağdığını görüyorum. Umarım aynı güzellikler sizin içinde geçerlidir. Eğer öyleyse kendinize bir kahve yapın ve karın getirdiği temiz havayı içinize çekin. Kahvenizi içtikten sonra içiniz hala ısınmadıysa gelin o halde sizi dünyanın en küçük plajına götüreyim. Bilenler el kaldırsın…Tabi ki Kaş Küçük Çakıl Plajı’ndan bahsediyorum.

foto-2.jpeg

Köşe bucak bize sürprizler sunan Kaş şimdide bize 10 metrelik bir plajla merhaba diyor. Merkeze sadece birkaç dakika uzaklıkta olan ve hatta merkezde bile sayılabilecek bu plaj, çarşının gürültüsünden kalabalıktan birkaç dakika kaçıp serinlemek isteyenler için adeta bir mola yeri gibi hizmete hazır. Öncelikle Kaş’ın enfes güzellikteki begonvillerle süslü uzun çarşısını mutlaka gezin. Ve çarşıyı sonuna kadar çıktıktan sonra sizi büyük bir lahit karşılıyor olacak. Likya mezarlarının en görkemli yapıtlarından biri aslanlı lahit. Lütfen fotoğraf çektirirken yanında yazılan bilgileri de sonuna kadar okuyunuz.

foto-1.jpeg

Lahiti solunuza aldığınızda dar bir sokak ve sağlı sollu restoranlarla karşılaşıyorsunuz. Hepsinin kendine özgü bir mizanseni ve çekiciliği var. Hangisine girseniz diğerinde aklınız kalıyor. Neyse hedefe odaklanalım. Bu cazibesi bol sokaklardan geçtikten sonra sizi yürüyüş yolu karşılayacak. Yine tekrar sol taraftan kalabalığın ters istikametine doğru gidiyoruz. Biraz bayır yukarı çıkmanız gerekecek. Daha sonra rampa aşağıya indiğinizde plaj hemen yanınızda. Ne oldu tabiî ki göremediniz. Burada nerde plaj var der gibisiniz.

foto-3.jpeg

Hemen panik yapmayın en başta dediğimiz gibi sadece 10 metrelik bir plajın girişi de o kadar büyük olmayacak haliyle. Taksi duraklarını gördüyseniz doğru yerdesiniz. Sağ tarafınızda denize doğru giden ağaçların arasında birkaç basamaklı merdiven göreceksiniz. O merdivenlerden inip çiçeklerin arasından denize doğru yürüyün. Ve işte karşınızda hayretle seyredeceğiniz Küçük Çakıl Plajı.

Böyle plajmı olur demeyin, coğrafi literatürde burası bir plaj nihayetinde. Ve bence çok şirin ve emsalsiz derecede değerli bir plaj. Her iki tarafında beach bulabilirsiniz. İster bunlardan birini tercih edin isterseniz çok geniş olmayan bu şirin kumsalın tadını çıkarın.

Aynı isimle birde Büyük Çakıl Plajı bulunuyor. Umarım bir sonraki sefere buraya da gitmek mümkün olur. Neresine giderseniz bir o kadar huzur veren Kaş, hatırlanması gereken anılarınız için sizi bekliyor. Ve mutlaka akşam yemeği için güneş batarken denize sıfır bir yerde rezervasyon yapın. Çünkü rezervasyon olmadan sezonda giriş yapmanız pek mümkün değil. Şimdiden bol bol anılar biriktirmeniz dileğiyle,

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.