Küçük kesiyle kalp kapakçığı ameliyatıyla ikinci hayat

Küçük kesiyle kalp kapakçığı ameliyatıyla ikinci hayat

Yaklaşık 5 yıldır kalp kapakçığı daralması ve buna bağlı ritm düzensizliği olan 64 yaşındaki Aysel Uyar, Egepol Hastanesi'nde yapılan küçük kesiyle kalp kapakçığı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Özel İzmir Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, nefes darlığı ve çarpıntı yakınmaları bulunan Aysel Uyar'ın koltuk altından yapılan küçük kesiyle yeni bir kalp kapakçığına kavuştuğunu söyledi.

Aysel Uyar'ın göğüsten açık ameliyat yönteminin getirdiği bazı gereklilikler nedeniyle endişeleri olduğunu, bu nedenle küçük kesiyle ameliyat olma kararı verdiğini kaydeden Doç. Dr. Narin, şu bilgileri verdi: “İlk görüşme sırasında, hastamızda mitral kapak işlevlerinin ileri derecede bozulduğu ve kapakçık değişiminin kaçınılmaz olduğunu saptadık. Kronik bronşit tablosundan dolayı öncelikle 2 haftalık göğüs hastalıkları tedavisine alınan Aysel Hanım'a, sağ memealtından küçük kesiyle, kamera eşliğinde protez kalp kapakçığı değişimi ameliyatı yapıldı. Ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkan ve 3 gün sonra kendi başına yürümeye başlayan Uyar, ameliyattan 6 gün sonra da taburcu edildi”

KÜÇÜK KESİ AMELİYATLARI TERCİH EDİLİYOR

Hastaların bu tip ameliyatlar sonrası normal hayata daha çabuk uyum sağladıklarını ve küçük kesiyle kalp ameliyatlarına bağlı ağrı yakınmasının da daha az olduğuna dikkat çeken Narin, şunları söyledi: “Göğüs kemiği üzerinde, önden yara yeri görülmesinden dolayı estetik kaygısı olan, normal göğüs kemiği açılarak yapılan ameliyatlardan sonra 6 haftalık yan yatmama gerekliliğinde zorlanacağı düşünülen, ameliyat sonrası 3 hafta içinde normal hayatına ve iş hayatına dönebilme arzusu olan hastalarda bu operasyonların önemli katkısı bulunuyor. Koltukaltı - memealtı küçük kesiyle kalp ameliyatları, hasta ve yakınları tarafından artan oranda araştırılıyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.