Küçük kızı öldüren tacize ağır ceza!

Küçük kızı öldüren tacize ağır ceza!

9 yaşındaki Yağmur K.’nın tacizcisine ‘‘mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir Bornova’da Kızılay Mahallesi'nde geçen yıl 29 Temmuz akşamı meydana geldi. İlkokul öğrencisi Yağmur K., babasından izin alıp gittiği komşularının kızı G.A. ile balkonlarında oynamaya başladı. Oyunda yaşadıkları tartışma sırasında arkadaşı küsüp yanından ayrıldı. Bunun üzerine tek kalan Yağmur K.'nın yanına gelen arkadaşının dedesi Tuncay Ç., iddiaya göre bebek alacağı vaadiyle küçük kızı torununun odasına götürdü. Hem bu odada, hem de evin salonunda torunu olmadığı sırada Tuncay Ç.'nin tacizine uğradığı öne sürülen Yağmur K., bu durumdan rahatsız olup dışarı çıkarak karşıdaki evlerine gitti. Yaşadıklarını annesine anlatması üzerine ailesi polise şikayette bulundu.

26116-fft99_mf8789052.jpeg

Gözaltına alınan Tuncay Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasından sonra da Tuncay Ç., hakkında İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğa cinsel istismarda bulunmak'tan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yağmur K., ilk duruşmadan iki gün önce, yaşadığı stres ve korkuya minik kalbinin dayanmaması sonucu 21 Kasım'da kalp krizinden hayatını kaybetti. Mahkeme heyeti ikinci celsede, sanık Tuncay Ç.'yi tutukladı. Mart ayında yapılan üçüncü celsede Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre küçük kızın kalp krizinden öldüğünün belirtilmesi üzerine sanık tahliye oldu.


Cinsel taciz sanığı Tuncay Ç., tutuksuz yargılanırken küçük Yağmur’un üzerinde yapılan otopside, küçük kızın üzerinde ölümüne neden olabilecek herhangi bir rahasızlık bulunmadığı ve ölümünün doğal olduğu, bu ölüm ile cinsel taciz arasında bir bağ kurulamadığı belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavclığı adına soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Kılıç, otopsi raporunda taciz ile ölüm arasında bir bağ kurulamadığını ancak küçük Yağmur’un annesi Fikriye K.’nın ölüm olayından hemen sonra küçük kızının komşularının tacizinden sonra büyük bir psikolojik sorun yaşadığını ve küçük kızın başkaca ölümene neden olabilecek herhangi bir rahatsızlığı, hastalığı bulunmadığını, mağdurun bu olaydan dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğunu belirtip, sanık hakkında ‘mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan yeni bir dava açtı.
Sanık hakkında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası isteyen Savcı Kılıç, bu iddianameyi hazırladıktan sonra cinsel taciz davasının görüldüğü İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderek, oradaki davayla birleştirilmesini de talep etti.

26117-_17-640x360.jpeg
Küçük Yağmur’un ailesi adına davaya giren Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat, “İzmir 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan davanın son duruşmasında küçük Yağmur'un Behçet Uz Çocuk Hastanesinde görevli psikoloğu Ülkü Deniz posttravmatik stres bozukluğu teşhisi koyduğunu açıkça ifade etti. Küçük Yağmur’un annesinin, küçük yağmuru arkadaşının evine oyun oynamaya gitmesine izin verdiği için pişmanlık duyduğunu da ifade etti. Bu beyanlar merhumun ölümüne sebep olan kalp krizinin nedeninin cinsel istismar olduğunu doğrulamaktadır. Otopsi savcısı da bu kanaatle doğru bir değerlendirme yaparak "mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı " suçlamasıyla TCK m.103/6 hükmüne dayanarak yeniden kamu davası açtı. Bu son açılan kamu davası İzmir 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan diğer dava ile birleşecek. Umarım sayın mahkeme gelinen bu noktada hakkaniyeti bir karar verecektir. “ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.