Küçük Menderes Ovası'nda yağmur suyu hasadı başlıyor

Küçük Menderes Ovası'nda yağmur suyu hasadı başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Ovası'nda yaşanan su krizine ilişkin yağmur suyu hasadına başladıklarını duyurdu.

MEDYA EGE - Küresel iklim değişikliği nedeniyle İzmir'de yaşanan kuraklık dikkat çekici boyutta. Özellikle Küçük Menderes Ovasında suyun tarım amaçlı kullanımı nedeniyle yaşanan su krizi kent gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

06102023-95834-4.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Sünger Kent Projesine dikkat çekti.

Başkan Tunç Soyer, paylaşımında "Küçük Menderes Ovası'nda yaşanan su krizini çözmek için yağmur suyu hasadına başlıyoruz. Projeye katılmak isteyen hemşehrilerimiz bulunduğu ilçedeki İBB Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilirler" ifadeleri ile vatandaşlara seslendi.

155376.jpeg

SÜNGER KENT PROJESİ

Proje, yağmur suyu hasadı ile ova üzerine düşen yağmur suyunun buharlaşmadan yeraltında depolanmasını ve yeraltı sularının tekrar doldurulmasını amaçlıyor. Proje ile yeraltı su seviyelerinde önemli yükselimler sağlanacak. Böylece çiftçi ve üreticilerin enerji maliyetleri düşecek ve milyonlarca lira tasarruf sağlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.