Küçük Menderes’te temizlik harekatı sürüyor

Küçük Menderes’te temizlik harekatı sürüyor

Torbalı ve Ayrancılar –Yazıbaşı arıtmaları büyüyor

Küçük Menderes Havzası’nı bölgede kurduğu 12 atık su arıtma tesisi ile kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı ve Ayrancılar –Yazıbaşı arıtma tesislerinin kapasitesini artıracak. Bölgede yer alan sanayi tesislerinin atık sularının arıtma tesisine bağlanması kararının ardından her iki arıtma tesisinde 2. etap için ayrılan alanlara mevcut tesislerin kapasitesinin 3 katı büyüklüğünde ek tesis kurulacak. Kapasitesi günde 6 bin 912 metreküp olan Ayrancılar –Yazıbaşı arıtma tesisinin ikinci etap yaklaşık kapasitesi günde 25 bin, günlük 21 bin 600 metreküp olan Torbalı arıtma tesisinin ikinci etap kapasitesi 58 bin 500 ol acak.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tesislerinin kapasite artışı ile ilgili uygulama projesini onaylamasının ardından İZSU yapım ihalesine çıkacak. Tesis inşaatlarının 2019 yılı Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası’nda daha önce Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar –Yazıbaşı, Bayındır Hasköy, Tire ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini hizmete almıştı. Sırada Selçuk ile Kiraz, Karaburun, Mordoğan ve Beydağ arıtmaları var.  7.2 milyon liralık yatırımla hizmete giren Torbalı ileri biyolojik atık su arıtma tesisi,  2010 yılından beri Subaşı, Çaybaşı, Pamukyazı, Yeniköy, Özbey, Arslanlar, Şehitler ve yakın yerleşim alanlarının atık sularını toplayarak arıtıyor.

5 milyon 165 bin TL’ye mal olan Ayrancılar –Yazıbaşı ileri biyolojik atık su arıtma tesisi  Yazıbaşı, Ayrancılar, Kuşçuburun ve civarı yerleşim alanlarının evsel atık sularını arıtıyor ve 2010 yılından beri hizmet veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.