Küçük Şeyler’in Kent İle Tanışma Turu!..

Küçük Şeyler’in Kent İle Tanışma Turu!..

Küçük Şeyler’in kent ile tanışma turu!..

MĞZO“Burada her şey küçüğün” ilkesiyle ‘Suflörsüz eğitim’ vererek haklı bir yer edinen Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri yaşadıkları kenti tanımaya çıktılar. İzmir’in Sembolü Saat Kulesi’ni, Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı’nı yakından incelediler, güvercinleri beslediler. Körfez Vapuruyla Bostanlı’ya geçerken gözlerini yunus balığı görürüz umuduyla denizden ayırmadılar. Öğrenciler geziyi ayranla İzmir’in simgelerinden kumru yedikleri piknikle sonlandırdılar.

Sırası geldiğinde müzeye, tiyatroya, opera ve baleye giden öğrenciler, yaşamın bir parçası olan itfaiye, arama kurtarma, deprem merkezi gibi yaşamsal önemi olan birimlere de gidip bilgi alıyorlar.

Öğrenciler bu kez de bulundukları kenti tanımak amacıyla düzenlenen mini İzmir Turu’na çıktılar. İzmir’in simgelerini görmek isteyen öğrenciler ilk durakları olan Konak’ta öncelikle Saat Kulesi ve Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler Hasan Tahsin’in ne iş yaptığından, kaç yaşında olduğuna dek sorular sordular.Saat Kulesi’nin dört bir yanında saatler bulunması, aki çok sayıdaki çeşme de öğrencilerin ilgi odağı oldu. Konak Alanı’nda güvercinlere yem veren ve onlarla uzun süre zaman geçiren öğrenciler daha sonra Körfez Vapuru’na binerek Bostanlı’ya geçtiler.Öğrenciler daha sonra Bostanlı’da sahil kenarındaki yeşil alanlarda kumru yiyerek, ayran içerek piknik yaptılar. Neşeli geçen tur sonunda okula dönen öğrenciler mutlu bir gün geçirmenin keyfini çıkarttılar.Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Geziye çıkan çocuklarımız önümüzdeki yıl ilk öğretime başlayacaklar. Bu tür gezilerde okulda aldıkları bilgilerin yaşama geçmiş biçimini de görme fırsatını elde ediyorlar” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.