Küçükkurt, "Kahvede okey oynuyor ancak çalışmaya gelmiyor"

Küçükkurt, "Kahvede okey oynuyor ancak çalışmaya gelmiyor"

Küçükkurt, "Maaş, sigorta, yemek, servis imkanlarına rağmen işçi bulamıyoruz." dedi.

İzmir Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, işsizlik konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Egetürk Televizyonu'nda Gazeteci Müslüm Karaaslan'ın hazırlayıp sunduğu Kamuoyu programına konuk olan Küçükkurt, "Maaş, sigorta, yemek, servis imkanlarına rağmen işçi bulamıyoruz." dedi. İnsanların işsizlikten yakındığını ancak kendisine sunulan olanakları da değerlendirmediklerini vurgulayan Küçükkurt, "Kahvede okey oynuyor ancak çalışmaya gelmiyor. İZSİAD Başkanı olarak 200 kişiye iş bulacağım dedim, her yere duyurusunu yaptım en az 500 kişi gelir diye beklerken sadece 1 kişi geldi, o da çalışmadı." dedi. Göztepe Spor Kulübü'ne İZSİAD'ın  yaptığı 350 bin lira desteğin hatırlatılması üzerine de Küçükkurt, "Göztepe 1.Lig'deyken Süper Lig'e çıkarsa destek olacağımızı ifade etmiştik. Sözümüzü tuttuk. İlk desteği biz verdik. İZSİAD,  Göztepe'ye uğurlu geldi." dedi.

Kamuoyu programında soruları yanıtlayan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir ekonomisinden ülke ekonomisine, tarımdan spora kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Küçükkurt özellikle işsizlik konusunda serzenişte bulunarak Türkiye'de işsizliğe rağmen insanların iş konusundaki duyarlılığına sitem etti. 

Duyarsızlığa isyan etti

Küçükkurt, "Bu işsizlik hepimizin başının belası. Bazen bana da bunu söylediğim için kızıyorlar. 'Bir iş örgütünün başındaki isim bunu söyler mi?'diyorlar. Türkiye'de gerçekten işsizlik var. Ancak ne hikmetse işçi bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Kalifiye elaman çok ciddi sıkıntı. Eskiden sanat okullarından mezun olan çocuklar iş bulabiliyorlardı, ara eleman sıkıntısı çözülüyordu. Şimdi sanat okullarına rağbet azalınca okullar da kapandı. Ara eleman sıkıntısı had safhada. Gidiyor kahvede okey oynuyor ama gelip çalışmıyor. Ne diyeyim? İZSİAD Başkanı olarak 200 kişiye iş bulacağımın sözünü verdim. Derneğin telefon numarasını, adresini ve kendi telefon numaramı her yere duyurdum. Ertesi gün en az 500 kişi başvuru yapar diye bekledim,  ancak sadece 1 kişi geldi, o da çalışmadı. Ben bunu anlamıyorum. Nasıl bir şey bu ya? Bir yerde hata yapıyoruz herhalde. İşsizlikle ilgili böyle bir serzenişim var. Sokağa çıktığınızda hangi işadamıyla karşılaşsanız  mutlaka bunu söylüyor.İşçi bulamamaktan yakınıyorlar. Zaten kalifiye elaman bulmakta çok güçlük çekiyoruz. ancak normal çalışacak  eleman da bulamıyoruz. Örneğin inşaat sektöründe.Maaş, sigorta, yemek, servis var ancak yine de sıkıntı yaşıyoruz." dedi. 

İZSİAD Göztepe'ye uğurlu geldi

Başkan Küçükkurt, Göztepe Spor Kulübü'ne İZSİAD'ın  yaptığı 350 bin lira desteğin hatırlatılması üzerine de "Göztepe 1.Lig'deyken sözümüz vardı, onu yerine getirdik. İlk olarak biz sahip çıktık sonra başka yerlerden de destek gelmeye başladı. İlk fişeği biz patlattık. İZSİAD, Göztepe'ye uğurlu geldi. Bizim Süper Lig'de takımımızın olmaması hepimizin üzüntüsüydü. Süper Lig'e çıkarsa İzmir ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını düşündük. Bu başarıyı İzmir'imizin hangi takımı yapsa ona da aynı ölçüde desteği verirdik. Hiçbir spor kulübümüzü ayırmadan bunu yapıyoruz. Katkı koyanlar arasında Altaylı, Karşıyakalı arkadaşlarımız da var. Bu kentten para kazanıyoruz, bu kente vefa borcumuz var." dedi.

Kamuoyu programı,  26 Eylül Salı günü Saat:21.00'de Egetürk'te yayınlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.