Küçükoğullarından: Üniversite hastaneleri iflas durumunda

Küçükoğullarından: Üniversite hastaneleri iflas durumunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı, Alsancak Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada iktidarın sağlık politikalarını eleştirdi.

MEDYA EGE- CHP Konak İlçe Başkanlığının düzenlediği basın açıklamasını Akın Küçükoğullarından okudu. Sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekilen açıklamada iktidarın politikaları eleştirildi.

Türkiye’de hastanecilik modeli desteklendiğini ve bunun sorunlara neden olduğunu belirten Küçükoğullarından, "SGK hastanelere sözleşme yapmaktadır. Ayaktan tanı ve tedavi kuruluşları olan poliklinik, muayenehane ve laboratuvarlar gibi kuruluşlarla sözleşme yapmayarak, hastaların daha pahalı bir maliyet modeli olan hastanelere yönelmesini teşvik etmektedir. Sağlık kuruluşları arasında ayrım yapılmaktadır. SGK yalnızca belirli sağlık kuruluşlarıyla yani yandaş olanlarla sözleşme yapmaktadır. Halen, SGK ile sözleşme yapılmayan poliklinikler, muayeneler ve laboratuvarlar da sözleşme yapılmalı kuruluşlar arasında adalet sağlanmalıdır" diye konuştu.

whatsapp-image-2022-09-26-at-15-15-42.jpeg

Sağlık Bakanlığının objektif politikalar üretemediğini dile getiren Küçükoğulllarından şöyle konuştu; "Sağlık Bakanlığı ülkemizde garip bir rol sürdürmektedir. Hem standart koyucu hem denetleyici hem de en büyük hizmet sunucudur. Hem hakem hem oyuncudur, tabi ki böyle olunca objektif davranmamaktadır. Üniversite hastaneleri, şu anda iflas durumundadır. Çözüm onlarında özellikle işlemleri için esnek fiyat politikası uygulayabilmelerine imkan tanınmasıdır. Görüldüğü gibi, sağlık sistemimizin sorunları az değildir. Ciddi sorunlarımız bulunmaktadır. Bu sorunların çoğunluğu da, çözülebilecek sorunlardır. Ancak, şu anda bir akıl tutulması ve tıkanıklık söz konusudur. Sorunların çözümü için, daha esnek ve diyalogu benimseyen bir yönetim anlayışına gereksinim duyulmaktadır. Eksiklik bu yöndedir. Sağlık tüm varlıkların en büyüğüdür; sağlık bir ayakkabı tamircisi hasta bir kraldan iyidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.