Kudret Narının Büyük Faydaları

Kudret Narının Büyük Faydaları

Kudret narı meme kanserini yok ediyor

Kudret narı saymakla bitmeyen faydalarıyla mutfaklarımızda yerini almaya başladı. Uzmanlar, bu mucize yiyeceğin yeni bir faydasını buldu. 2010'da yapılan bir deneyde, kudret narının kanser hücrelerinin üremesini engellediği görüldü. Araştırmalar pozitif olsa da kudret narının meme kanserini nasıl iyileştirdiği hala soru işaretiydi.
 
Ancak 2013 yılında Çinli araştırmacılar, kudret narında bulunan, insülin stabilizasyonuna ve glikoz metabolizmasına etkisi bilinen glikozitlerin meme kanseri tümörleriyle savaştığını buldu. Meme kanserinin yanı sıra kudret narı, diğer kanser türlerinin tedavisinde de etkili. 2015'te yapılan başka bir araştırma kudret narı suyunun, pankreas kanser hücreleri arasındaki hücresel iletişimi azalttığını ortaya çıkardı.
 
Pankreas kanseri türleri kemoterapiye karşı oldukça dayanıklı olduğu için hayatta kalma oranı oldukça düşük. Buna karşın kudret narı suyunu kemoterapi ilaçlarında kullanan uzmanlar, kanserle savaşta etkili olduğunu gördü. Kanserle savaşması ile birlikte kudret narının sağlığa pek çok faydası mevcut. Kudret narı ayrıca diyabeti ve insülin direncini önlüyor, metabolizmayı düzenliyor, iltihabı önlüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.