Kudüs Belediye Başkan Yardımcısından Filistinlilere Hakaret

Kudüs Belediye Başkan Yardımcısından Filistinlilere Hakaret

İsrailli Kudüs Belediye Başkanı Filistinliler'e hakaret yağdırdı.

İsrailli Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Meir Turgeman, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler için, "Kendilerine yardım edersek hayvani davranışlarını değiştirecekleri şeklinde yanlış bir ümide kapılmıştık." ifadesini kullandı.


 İsrailli Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı Turgeman: - Kendilerine yardım edersek hayvani  davranışlarını değiştirecekleri şeklinde yanlış bir ümide kapılmıştık. Doğu  Kudüs'teki tüm inşaat projelerini gündemden çıkardım. Bazıları havuç ve sopadan bahsediyor ama bundan sonra havuç yok. Sadece sopa var"
 
 Filistinli Misbah Ebu Subeyh'in Doğu Kudüs’te önceki gün silahlı  saldırı düzenleyerek 2 İsrailliyi öldürdükten sonra polis tarafından vurularak  öldürülmesiyle ilgili Kudüs radyosuna konuşan Turgeman, Filistinlilere yönelik  hakaret dolu sözler sarf etti.
 
 İsrail basınında yer alan haberlere göre, Filistinlilerin yaşadığı  bölgelerdeki inşaat projelerinin iptal edileceğini belirten Turgeman, "Doğu  Kudüs'teki insanlar (Filistinliler) bizi öldürmek istiyor. Neden biz onlara başka  bir fırsat sunalım. Kendilerine yardım edersek hayvani davranışlarını  değiştirecekleri şeklinde yanlış bir ümide kapılmıştık. Şimdi sorumluluk almamız  lazım ve ben bu konuda örnek olacağım. Doğu Kudüs'teki tüm inşaat projelerini  gündemden çıkardım. Bazıları havuç ve sopadan bahsediyor ama bundan sonra havuç  yok. Sadece sopa var." diye konuştu.
 
Turgeman ayrıca, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'teki illegal  Yahudi yerleşim birimlerinin uluslararası baskılara aldırmadan genişletilmesi  gerektiğini savundu.
 
Turgeman'ın sözleriyle ilgili Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat'ın  ofisinden yapılan açıklamada ise "bu sözlerin Belediye Başkanı ile istişare  edilmeden söylendiği ve belediyenin resmi politikasını yansıtmadığı" kaydedildi.
 
Filistinli Ebu Subeyh (39), pazar günü Doğu Kudüs’teki İsrail Emniyet  Müdürlüğü yakınlarında silahlı saldırı düzenlemiş, biri polis 2 İsrailliyi  öldürerek 5'ini yaralamıştı. Ebu Subeyh ise İsrail polisi tarafından vurularak  öldürülmüştü. Olayın ardından İsrail ordusu, Ebu Misbah'ın Ram bölgesindeki evini  yıkmak için hazırlıklara başlandığını açıklamıştı.
 
Doğu Kudüs 1967’den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor ve burada  yaklaşık 250 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası toplum Doğu Kudüs'teki  Yahudi yerleşimlerini illegal kabul ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.