Kudüs oylamasına saatler kala Netanyahu'dan BM'ye rest...

Kudüs oylamasına saatler kala Netanyahu'dan BM'ye rest...

Kudüs tasarısı, Birleşmiş Milletler'de ABD ve diğer ülkeler arasında bir savaşa yol açtı.

Başkan Trump, kutsal kenti İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararı yok sayacak oylamada ABD'nin istediği tercihi yapmayan ülkelere para yardımını keseceklerini ilan etti. Türkiye ve müttefikleri, saat 18.00 itibariyle başlayacak oturumda üçte iki çoğunluğa ulaşılmasını hedefliyor.

Bütün dünya sonucu merakla beklerken, İsrail BM'ye rest çekti. Başbakan Netanyahu, Birleşmiş Milletler için 'Yalanlar Evi' ifadesini kullandı. BM daimi temsilcisi Dannon ise, uluslararası kuruluşların onayına ihtiyaçları olmadığını savundu.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bugün Türkiye saatiyle 18.00'de başlayacak Kudüs oturumu, şimşek yüklü bulutların çarpışmasına yol açtı. ABD ve dünyayı karşı karşıya getiren oylamada Türkiye'nin başını çektiği blok, Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını yok sayacak tasarı için 93 ülkenin 130'unun oyunu almayı hedefliyor.


İsrail ise, oylamaya saatler kala sonuçtan korktuğunu belli eden açıklamalar yapıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler'e 'Yalanlar Evi' diyerek saldırdı. “İsrail Devleti bu oylamayı tamamen reddediyor. Kudüs bizim başkentimiz ve buradaki inşamıza devam edeceğiz. Yabancı elçilikler ABD’nin öncülüğünde Kudüs’e taşınacak. Bu olacak!” dedi.

İsrail'in BM nezdindeki daimi temsilcisi Danny Danon ise, dünyaya rest çekti. Yükselen tepkilere aldırış etmeyen Danon, yazılı açıklamasında "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu bilmek için uluslararası kuruluşların onayına ihtiyacımız yok" ifadesini kullandı.

Bugünkü oylamayı eleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Birleşmiş Milletler için “Yalanlar Evi” ifadesini kullandı.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.