Kula Belediye Meclisi “Zahire Pazarı” İçin Evet Dedi

Kula Belediye Meclisi “Zahire Pazarı” İçin Evet Dedi

Kula Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda Hayvan pazarı yapılması planlanan alanın bir bölümünün ayrılarak zahire pazarı yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında toplanan Kula Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısında; Zaferiye Mahallesi K21-D-19-D-3-C ve K21-D-19-D-3-D imar paftalarında bulunan Hayvan Pazarının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile Hayvan Pazarı ve Zahire Pazarı olarak plan değişikliği yapılması görüşüldü. Daha önce 26 bin 249 dönümlük alana kurulması planlanan Hayvan Pazarının oylanan son değişikliği ile 14 bin 163 metre kareye düşürülerek, 7700 metrekarelik zahire pazarı olması kararlaştırıldı.
 
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni yapılacak Hayvan pazarı ve Zahire Pazarının vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, “Yeni mezbahanın Gölyeri Mevkisine yapılmasıyla hayvan pazarını da, yeni mezbahanın yanına taşıma kararı almıştık. Mezbahanın ve hayvan pazarının taşınmasıyla, zahire pazarı arasında olan uzaklığın vatandaşları olumsuz etkileyeceğini düşünerek hayvan pazarının bir kısmını zahire pazarı yapma kararı aldık. Zahire alanının yapılması düşünen alanda bir kısım kamulaştırılması gereken arsa var. İnşallah bir pürüz çıkmazsa kamulaştırma sonrası Kula yeni zahire pazarına kavuşacak. Zahire Pazarının yeni yerinin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.