Kula Belediyesi, Jeopark İçin Kolları Sıvadı

Kula Belediyesi, Jeopark İçin Kolları Sıvadı

Kula Belediyesi, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeoparkı’nın tanıtımı için kolları sıvadı. Jeopark Belediyeler Birliği işbirliği içerisinde Kula Belediyesi, resmi kurumlara ve özel şirketlere tanıtım zarfı gönderiyor.

 

Kula Belediyesi, Dünyanın 98. Türkiye’nin ise ilk ve tek Unesco Sertifikalı Jeoparkı’nı daha iyi tanıtabilmek için, Jeopark Belediyeler birliği ile birlikte çalışmalarına hız verdi. Kula Belediyesi, Kula Jeoparkı’nın tanıtımı noktasında tüm imkanlarını kullanarak Türkiye’de ses getirecek çalışmalar yapıyor. Jeopark Kula Belediyespor adı altında Türkiye Voleybol Erkekler 1. Liginden bir üst lig olan Efeler Ligi’ne yükselerek Kula Jeoparkı'nı Türkiye'ye duyuran Kula Belediyesi, şimdide resmi ve özel kurumları Jeopark'a çağırıyor. Bakanlıklara, üniversite rektörlüklerine, üniversitelerin ilgili bölümleri olan jeoloji, jeofizik mühendislikleri coğrafya fakültelerine, kolejler, turizm acenteleri ve belediyelere gönderilecek özel davetiye ile Kula'nın ve Jeopark'ın tanıtıldığı broşürler Kula turizmine katkı sağlayacak. Davetiye ve tanıtım zarflarının ilkini bizzat kendisi hazırlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, başlangıçta 350 adet zarf çeşitli kurumlara gönderildiğini belirtti.

Başkan Tosun, " Kula Jeoparkı'nı Türkiye'ye Tanıtacağız''
Kula Jeoparkı’nın tanıtımı ile Kula’nın turist potansiyelini arttırmayı hedeflediklerinin altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeoparkı olan Kula'mız jeolojik turizmin ülkemizdeki başlangıç noktası niteliğindedir. Herkesin, Kula Jeoparkı'nı görmesi noktasında elimizdeki imkanlar ölçüsünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Jeopark’ın tanıtılması ile tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan Kula Jeolojik olarak da Türkiye’de isim yapacak. Hazırlanan zarflarda Kula’yı ve Jeoparkı tanıtan el broşürler, kitapçıklar Kula hakkın da ziyaret edilmesi için gereken etkiyi yapacaktır” dedi. Jeopark ve Kula tanıtımı için hazırlanan zarflarda; Kula tanıtım broşürü, Jeopark tanıtım broşürleri, Jeopark kitapçıkları, cepli dosya, Mouse padler ve not defteri yer alıyor.

Kula UNESCO Jeoparkı, Jeopark pullarıyla Türkiye postalarında

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeoparkı olma özelliğini elinde bulunduran Kula Jeoparkı, bastırdığı özel posta pullarıyla Türkiye Postalarında yerini aldı. PTT tarafından basımı gerçekleştirilen resmi pullar, zarflardaki yerini aldı. Türkiye ve Dünya'nın her noktasına ulaşacak olan postaların üzerindeki yerini alan Kula UNESKO Jeoparkı, görünürlüğünü ve tanıtımında ayrı bir yere sahip olacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.