Kula Er Meydanında Başpehlivan Serhat Gökmen Oldu

Kula Er Meydanında Başpehlivan Serhat Gökmen Oldu

Bu yıl 22'incisi düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Serhat Gökmen oldu.

En iyi 27 Başpehlivanın katıldığı Ege Bölgesi’nin en büyük er meydanı olan 22’inci Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Serhat Gökmen göğüsledi. Hisarkapı mevkiinde kurulan er meydanında, 27 başpehlivan ve 127 pehlivanın katıldığı güreşleri,  Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Cumhuriyet Savcısı Cihan Çelebi, Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Kaymakam Güven, Başkan Tosun ve protokol üyeleri,  2017 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2015 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile birlikte er meydanına teşrif ederek güreş severleri selamladı. Sabah saatlerinde başlayıp gün boyu süren güreşler, renkli görüntülere ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Er meydanında tüm boylarda çekişmeli müsabakaların yaşandığı güreşlerde İsmail Balaban, Orhan Okulu, Süleyman Aykırı, Serhat Gökmen, Faruk Akkoyun, Ekrem Yavuz gibi Türkiye’nin en ünlü 27 başpehlivanı, başpehlivanlık için kıspet kuşlandı. Kula Belediyesi Güreş Takımı pehlivanlarının da yer aldığı müsabakalarda pehlivanlar kıyasıya mücadele etti.

 

Vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde yapılan müsabakaların sonunda başpehlivanlıkta finale adını yazdıran Serhat Gökmen ve Faruk Akkoyun mücadelesinde Serhat Gökmen kazanarak 22. Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı olurken ikinci Faruk Akkoyun, üçüncü Ali Gökçen, dördüncü Harun Kaya oldu. Kulalılarla birlikte bayram dolayısıyla şehir dışından gelen izleyicilerin yoğun katılım gösterdiği müsabakalar seyirciden tam not aldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 22. Kula Yağlı Pehlivan Güreşi, Ege’de bu yıl düzenlenen en büyük yağlı pehlivan güreşi oldu. 

Kula Güreş Takımı Damga Vurdu 
 

22.  Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Kula Belediyesi Güreş Takımı, seyircilerin vermiş olduğu destekle çıktığı er meydanında Kula Belediyesi’nin gururu oldu. Kula Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Mahmut Yıldırım’ın öğrencileri başarılı müsabakalar ortaya çıkardı. Kula Belediyesi’ni çeşitli boylarda temsil eden Güreş Takımı’nda Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un pehlivanı Samet Taşdelen, Küçük Orta Küçük boyda altın madalya ile birincilik kürsüsünde yerini aldı. 

Ata Sporunun Ustalarına Ahde Vefa
 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’da dünden bugüne ata sporu güreşe gerek er meydanında gerekse güreş kültürünü gelecek nesillere aktarma noktasında büyük emek ve destekleri olan Usta pehlivan ve güreş öğreticisi Emir Himmet Çağılcı, geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu rahmete kavuşan Mehmet Kaptan, Kula güreşlerinin organizatörü Zaferiye Mahallesi Muhtarı Murat Yılmaz, eski pehlivanlardan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un Babası İbrahim Tosun ve Hayırsever İşadamı Hüseyin Akhan’a onur plaketi takdim etti.

Güreş Ağası Hayırsever İşadamı Hüseyin Akhan Oldu
 

Büyük bir katılımla gerçekleşen Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl bir ilke sahne oldu. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından güreşlere Ağalık kültürü de eklendi. Kıran kırana geçen Ağalık yarışında İşadamı Cengiz Mert, Hayırsever İşadamı Hakkı Keleşoğlu ve Eğitim gönüllüsü Hayırsever İşadamı Hacı Hüseyin Akhan ağalık koltuğu için aday oldu. Yapılan açık arttırma sonucu 22'incisi düzenlenen Geleneksel Kula Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin güreş ağalığını Hüseyin Akhan kazandı.

Güreş Ağası Akhan, diğer Ağalık adayları Cengiz Mert ve Hakkı Keleşoğlu ile birlikte er meydanını turlayarak güreş severleri selamladı. Güreş Ağası Akhan yapılan güreşler sonunda verdiği demeçle Kula için yaptığı hayır işlerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a özel ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Ağalık açık arttırmasının 3. turunda İş Adamı Cengiz Mert, 10 bin Türk Lirası bağış yaparak çekildi.

Başkan Tosun, “İşte Er Meydanı İşte Peşrev”


Er meydanında vatandaşlara seslenerek vatandaşların Kurban bayramını kutlayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bu güzel Bayram gününde Kula Er Meydanı, ata sporumuz güreş ile anlamlı gün daha yaşıyor. Pehlivanlık güçtür, ahlaktır. İşte Er Meydanı burada, işte peşrev burada, bu meydanda sahte yüzler, yüreksiz, cesaretsiz, takma isimler, yüzler yok. Biz sözümüzle, duruşumuzla ve yaptıklarımızla her zaman er kişilerin olduğu meydanlarda olacağız. Ben, naçizane pehlivan bir babanın oğlu olarak Ata sporumuz güreşe daha çok ilgi ve sevgi besliyorum. Bu yıl 22’ncisini düzenlediğimiz güreşlerimizde ağalık kültürünüde katarak hayırsever Kulalı iş ve ticaret adamlarının güreşe katkı sağlamasını istedik.

 

Bu noktada Hayırsever İş Adamlarımız Hüseyin Akhan, Hakkı Keleşoğlu ve Cengiz Mert desteklerini bizden sağ olsunlar esirgemedi. Hüseyin Akhan Ağabeyimiz, yapılan açık arttırma ile güreşlerimizin ağası oldu. Bu güreşlerin düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı başta Spor Toto Teşkilat Başkanımız, hemşerimiz Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve Güreş Ağamız Hüseyin Akhan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Kula’da Yağlı Pehlivan Güreşleri her yıl daha büyük organizasyonlarla devam edecek inşallah” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.