Kula İtfaiyesi’nin En Güzel Haftası

Kula İtfaiyesi’nin En Güzel Haftası

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği, İtfaiye Haftası dolayısıyla Sandal Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu’nda öğrencilere uygulamalı eğitim verdi.

25 Eylül – 1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği, çocuklarda yangın anında yapılacaklar kapsamında bilinç oluşturmak amacıyla uygulamalı eğitim programı düzenledi. Kula ilçesine bağlı Sandal Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu’nda düzenlenen farkındalık programına; Kula Belediye Başkanvekili Vedat Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdürü Önder Baştürk, MASKİ Kula İlçe Sorumlusu Adem Zobudoğuş, Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç ve itfaiye erleri katıldı.

Kula Belediye Başkanvekili Vedat Yılmaz’ı ve beraberindekileri, Cumhuriyet Okulu Müdürü Süleyman Sarı ve öğretmenler karşıladı. İtfaiye Amiri Vehbi Koç, 250 öğrenciye önce teorik bilgi verdi. Amir Koç, yangın anında yapılacaklar konusunda öğrencilere bilgi vermesinin ardından öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte uygulamalı olarak yangın söndürme işlemi gerçekleştirdi. Vatandaşlarda acil durumlarda yapılacaklar konusunda bilinç geliştirmenin küçük yaşlardan itibaren eğitimlerle mümkün olacağını ifade eden Başkanvekili Yılmaz, “Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’un sizlere selamını getirdim. Kendisi, yurtdışında olduğu için katılamadı. Burada İtfaiye Haftası dolayısıyla öğrencilerimize yangında neler yapacakları ve nasıl hareket edecekleri konusunda bir eğitim verdik. İtfaiye amirliğimiz, bu eğitimleri mahallelerimizde sürekli gerçekleştiriyorlar. Bu güzel hafta dolayısıyla İtfaiye erlerimizin İtfaiye Haftası’nı kutlar, öğrencilerimize verilen bu eğitimin faydalı olmasını dilerim” diye konuştu.

Cumhuriyet Okulu Müdürü Süleyman Sarı ise Kula İtfaiye Amirliği’nin böyle güzel bir haftada okullarına kadar gelerek öğrencileri bilinçlendirdiği için teşekkür etti. Programın sonunda Başkanvekili Yılmaz, Müdür Sarı, İtfaiye personeli ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.