Kula Jeoparkı Tübitak  Projelerine Ev Sahipliği Yapıyor

Kula Jeoparkı Tübitak Projelerine Ev Sahipliği Yapıyor

Kula jeoparkı yerkürenin oluşumuna ve bileme ışık tutuyor. Jeolojik ve doğal kaynaklar bakımından zengin içeriklere sahip olan Kula Jeoparkı eğitime ve bilime hizmet veriyor.

Jeolojik açıdan zengin olan Kula Jeopark sahası bilimsel araştırmaların beşiği haline geliyor. Akademisyenler tarafından sıkca tercih edilen alan, UNESCO tarafından  da tescillenerek Avrupa UNESCO Jeoparklar Ağına dahil edilmişti. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Kula Jeoparkı Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Erdal Gümüş, Projenin Yöneticisi; Denizli Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Barış Semiz tarafından yürütülen proje ile Kula Jeopark alanı, Denizli çürük su havzasında araştırma ve eğitim çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmalar kapsamında Üniversitelerin ilgili birim öğretim görevlileri ile okullarda ders veren öğretmenlerin saha deneyimi, araştırılması ve yerinde inceleme çalışmaları amaçlanıyor. TÜBİTAK tarafından kabul görmüş ve 4004 programı çerçevesinde desteklenen bu proje sayesinde, Türkiye'de yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmek; yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve bu yolla katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlamaktadır.
 
Yard. Doç. Dr. Semiz; "Kula ve Denizli Doğal Müze"

Denizli Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Barış Semiz yaptığı açıklamada; "Kula Jeopark alanı ve Denizli Çürüksu havzası doğal bir müze konumunda. Bu alanlarının bilime sağlayacağı katkının önemi yadsınamaz. Bizlerin bu alanları seçmememizdeki sebep ise; alanların Jeolojik, morfolojik, tarihi ve coğrafik bakımdan eşine az rastlanır alanlar olmasıdır. Üniversitelerde görev yapan akademisyenler, yüksek lisans öğrencilerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı çalışan öğretmenlerimizin bu alanlar hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmaları, eğitim faaliyetlerini yürüttükleri okullarda öğrencilerine aktarmalarını hedefliyoruz. Bizlere ve projemizde destek veren Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun ve Kula Jeopark Koordinatörümüz Sayın Doç. Dr. Erdal Gümüş hocamıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
Doç. Dr. Erdal Gümüş; "Kula Jeoparkı Hedefleri Doğrultusunda ilerlemeye Devam Ediyor"

Kula Jeopark Koordinatörü Doç Dr. Erdal Gümüş yapılan çalışmaları değerlendirdiği toplantısında; UNESCO tescilli Türkiye'nin ilk ve tek Jeoparkı olan Kula jeoparkı bilime hizmet vermeye devam ediyor. Gerek Üniversitelerin ilgili bilim kürsüleri gerekse vatandaşlarımızın merak ettikleri konuları yerinde inceleme imkanı veriyor. Kula Belediyesinin öncülüğünde başlatılan yatırımlar ile saha araştırmaları yapılacak alanlarda çeşitli altyapı çalışmaları yapılarak önemli bir kısma ulaaşım rahatlıkla sağlanabiliyor. UNESCO Kula Jeoparkı sadece bilime değil, aynı zamanda Ülke ekonomisinde de katkı sağlıyor. Turizm ve doğa sporları için de ayrı bir öneme sahip olan saha, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisleri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.  Sayın Barış Semiz'in önderliğinde, TÜBİTAK tarafında da desteklenen projemiz ile Kula Jeopark alanında inceleme ve araştırma çalışmalarımız sürüyor. İnşallah UNESCO Kula Jeoparkı Türkiye'nin yükselen yıldızı olacaktır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.