Kula Organize Sanayi İçin Son Viraja Girildi

Kula Organize Sanayi İçin Son Viraja Girildi

Manisa Valiliği, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi, Kula Dericiler Odası ile başlatılan organize sanayi bölgesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Manisa Valiliği, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi, Kula Dericiler Odası ile başlatılan organize sanayi bölgesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 2500 dönüm arazinin sınırlarının güncellenme çalışmalarına Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un da katılımıyla tamamlandı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçedeki iş gücü potansiyelinin çalışma hayatına kazandırılması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi için Kula’da organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili gerekli planlamaları Manisa Valiliği, Kula Kaymakamlığı, Kula Belediyesi, Kula Dericiler Kooperatifi ve Kula Dericiler Odası ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Müteşebbis Heyet Başkan Vekili ve Kula Dericiler Kooperatif Başkanı Adnan Karahan yapılan çalışmalarda sona yaklaştıklarını ve Bakanlık tarafından verilecek olan onay ile birlikte Kula Belediyesi ile birlikte altyapı ve inşaat çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Müteşebbis Heyet Başkan Vekili ve Kula Dericiler Kooperatif Başkanı Adnan Karahan yaptığı açıklamada, "Kula'da yıllardan bu yana büyük bir eksiklik olan Organize Sanayi Bölgesi için adım adım sona yaklaşıyoruz. Kula Belediye Başkanımızın da destek verdiği çalışmalar artık son safhası olan Bakanlık onay sürecine girdi. Onay sürecinin tamamlanmasının ardından Kula Belediyesi ile birlikte çalışmalara hız vererek altyapı çalışmaları başlayacak. Verdiği desteklerden dolayı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Kula Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum" dedi

Kula'nın en temel problemlerinden olan istihdamın olmaması nedeniyle İlçe'nin göç verdiğini  belirten Başkan Tosun, “Kula'da mevcut potansiyeli ve dinamiklerini ortaya çıkaracak yeni çalışmaların yapılması gerekiyordu. İlçemizde yoğun bir iş gücümüz var. Kula'nın dinamiklerinin bu zamana kadar doğru yönlendirilmemesi nedeniyle gerekli yatırımlar Kula'ya çekilememiştir. Yatırımcının gelmesi, Kula'da ciddi bir yatırım alanı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi ile sağlanabilir. Bu amaç doğrultusunda gerekli çalışmaları Kula Dericiler Odası, Kula Dericiler Kooperatifi ile birlikte başlattık. Yıllardır yavaş işleyen sürecin hızlanması için elimizden gelen gayreti gösterdik ve ciddi yol kaydettik. Sınır güncelleme çalışmalarını tamamladığımız ve ilk etapta 220 Adada bulunan 949 dönümlük arazi üzerine inşası planlanan Kula İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi için ilgili Bakanlık tarafından onay süreci başladı. İnşallah yakın zamanda Kula'mızın makus kaderini değiştirecek Kula İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi hayat bulacak" dedi.

Başkan Tosun, "Kula'nın Sorunu İstihdam"

30 Mart yerel seçimleri sonrasında göreve geldikleri ilk günden itibaren Kula'nın kronikleşmiş sorun ve sıkıntıları üzerine ciddi çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında, "Kula köklü bir tarihe sahip olmasına karşın, gelişimin temel dinamiği olan sanayileşme atağını bir türlü kalkamamıştır. Bunun sonucu olarak da Kula yıllardır göç vermiş ve kabuğunda sıkışıp kalmıştır. İstihdamın yeterli olmayışı, iş kollarının giderek daralması ve değişen ekonomik şartlar Kula'nın gelişmesine engel olmuştur. Bu durumu tersine çevirerek gelişimi sağlayacak olan ve Kulalı hemşerilerimizin refah içerisinde yaşamalarına olanak sağlayacak Kula ihtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi için gerekli olan çalışmalara hız verilmiş ve ciddi bir yol alınmıştır. 2500 dönümlük arazi üzerine yer alacak olan Kula İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi sayesinde yatırımcının önü açılacak ve Kula'nın gelişmesi sağlanacaktır. İlk etabında 949 dönüm arazi üzerine 3 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında değişen toplam 135 adet iş yeri planlanmaktadır. Bakanlık oluru ardından altyapı çalışmalarının başlayacağı Kula İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesinin hayırlı olmasını temenni ediyor, Kula'nın kaderini değiştirecek bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.