Kula'da okul kantinleri denetlendi

Kula'da okul kantinleri denetlendi

Kula Belediyesi Zabıta ekipleri okul kantinlerinde temizlik, hijyen ve gıda denetimi yaptı.

2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullardaki denetimlerini sıkılaştıran Zabıta ekipleri ilçe genelindeki ilk, orta ve lise dengi okullarda denetimlere başladı.

Öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi ve lavaboların temizliği gibi konularda okul ve kantin görevlilerini uyaran ekipler, kantinlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda satışı yasak olan gıda maddeleri kapsamında incelemeler yaptı. Uygun koşulların bulunmadığı okul kantinlerinde gerekli denetimleri ve yasal işlemleri yapan ekipler,  kantinlerde satışı yasak olan ürünlerin olduğu okullar da eksiklerinin giderilmesi için uyarılarda bulundu.

Denetimler hakkında bilgi veren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okul kantinlerinde denetimler yaptıklarını belirtti. Öğrenci sağlığını önemsediklerini ifade eden Başkan Tosun, "Sağlıklı nesiller yetiştirmek başta aileler olmak üzere hepimizin görevi, bizler de bu kapsamda yıl içerisinde düzenli periyotlarla okullarda ki denetimlerimize devam edeceğiz. Belediyemizin zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından merkez ve ilçe kırsalında bulunan tüm okullarımızda gıda ve hijyen denetimine çıkmış bulunmaktayız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız ve ilgili birimleri uyaracağız" diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.