Kula'da Pedallar Zafer İçin Çevriliyor

Kula'da Pedallar Zafer İçin Çevriliyor

Büyük Taarruz Bisiklet Turu kapsamında 14 bisikletçi ve 3 kişilik destek ekibi 26 Ağustos günü Afyonkarahisar'da başladılar.

Büyük Taarruzun izinde sürdükleri bisikletlerini Kula'da dinlendiren gurup Kula Belediyesi Kent Ormanı Tesisleri’nde çadır kurarak mola verdi. Eşme'den Kula'ya gelen bisikletçiler ilk kez 4 Eylül Zafer Yürüyüşü’ne katılan Büyük Taaruz Bisiklet ekibi kortejde bisiklet sürerek Kulalıları selamladı. Kula şehitliğini ziyaret eden gurup, Kula’daki efelerin direniş hikayelerini Gurup Lideri Osman Kutlu’dan dinledikten sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Gurup 5 Eylül’de kamp yaptıkları Kula Belediyesi Kent Ormanı Tesisleri’nde Salihli’ye hareket etti.
 

Kurtuluş Destanın İzinde Birlikte Yürüyoruz
 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tur kapsamında pedal çeviren bisikletçileri Hisar Kapı Mevkii’nde karşıladı. Bisikletçilerle sohbet eden Başkan Tosun, gerçekleştirilen organizasyonun önemine vurgu yaptı. Şanlı Türk Tarihini gelecek nesillere anlatmanın ve idrak etmelerini sağlamanın önemli olduğunu söyledi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptığı açıklamada; "Kula 4 Eylül 1922'de düşman işgalinden ebediyen kurtulmuş ve özgürlüğüne kavuşmuştur. Bunun ne anlama geldiğini ve esaretin Türk Halkı için nasıl bir zulüm olduğunu yetişen nesillere anlatmamız gerekmektedir. Bu konuda duyarlılığı arttırmanın en güzel yolu ise farkındalık yaratmaktır. Siz değerli bisikletçilerimiz bu konuda üzerinize düşen misyonu yerine getiriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.


Kula Belediyesi Kent Ormanı Tesisleri’nde kurdukları kampta dinlenmeye geçen bisikletçiler Kula Belediyesi tarafından kumanya dağıtıldı. Bisiklet turu 9 Eylül'de İzmir'de son bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.