Kulak çınlamasını ciddiye almamazlık etmeyin

Kulak çınlamasını ciddiye almamazlık etmeyin

Prof. Dr. Hakan Coşkun, kulak çınlamasının nadir de olsa iç kulak tümörünün belirtisi olabileceğini söyledi.

10 kişiden birinin kulak çınlaması rahatsızlığı yaşadığını, yaş ilerledikçe bunun görülme sıklığının arttığını aktaran Coşkun, kulak çınlamasının çocukları da etkilediğini, daha çok yetişkinlerde görüldüğünü kaydetti. Kulak çınlamasının çok nadiren ciddi nedenleri olacağını vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti: "Çınlamaya sahip çoğu kişide bu şikayet önemli bir sebebe bağlı olmayan bir durum olarak ortaya çıkar, yani nadiren bir başka hastalığın belirtisi olur ama kulak çınlaması nadir de olsa iç kulak tümörünün belirtisi olabilir. Bunun dışında çınlamanın beyindeki damar problemleriyle hiçbir alakası olmadığını söyleyebiliriz, iç kulağın yakınından geçen birtakım damarlardaki genişlemeler ve damarsal tümörler kulak çınlamasına sebep olabilir. Bu nedenle şiddetli ve sürekli çınlama şikayeti olan her hasta mutlaka bir kulak burun boğaz hekimine başvurmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalı ki hekim önemli bir sorun olup olmadığını tespit edebilsin.''
 
''CEP TELEFONLARIYLA KULAK ÇINLAMASI ŞİKAYETLERİ ARTTI''
 
''Bizim şöyle bir gözlemimiz var, cep telefonlarının yaygınlaşmasından sonra kulak çınlaması şikayetleri arttı, hatta bilgisayarın, kablosuz ağların aşırı ve sık kullanılmasının da kulak çınlamasına neden olabileceğini düşünüyoruz ama henüz elimizde kesin bilimsel kanıt yok." Coşkun, "Bunların kulak çınlamasıyla ilişkili olup olmadığını birtakım araştırmalarla göstermek zorundayız. O tip bir bilimsel araştırma bugüne kadar henüz yapılmadı.'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Kulak çınlamasında en iyi tedavi yöntemlerinin başarı şansının yüzde 80 olduğuna dikkati çeken Coşkun, ''Kulak çınlaması başka hastalıklara yol açmaz ama kişiye verdiği sıkıntı, kişinin hayat kalitesini bozma ve hayat standardını düşürmesi sebebiyle psikolojisini bozabilir ve depresyon gibi ek şikayetlere ve durumlara yol açabilir.'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.