Kulalılara, "Çanakkale Destanı" Konferansı

Kulalılara, "Çanakkale Destanı" Konferansı

Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Çanakkale Savaşı'nın 102'inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Çanakkale Destanı” konulu konferans gerçekleştirildi.

Kula Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “ Çanakkale Destanı’’ adlı konferans Anma Günü etkinliği düzenledi. Konferansa; Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CBÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun, Selim Urlu, Milliyetçi Hareket Patisi İlçe Başkanı Nazım Baytok, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Kasırga, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Müdür Yardımcısı Cihan Biçer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kulalılara Çanakkale Ruhu Anlatıldı
CBÜ Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, Çanakkale Savaşı’nın sosyal, ekonomik ve coğrafi durumu hakkında bilgiler vererek, Çanakkale savaşında Türk Askeri’nin destansı mücadelesini yaşanan olaylardan örnekler vererek anlattı.  Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitleri anarak konuşmasına başlayan Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, Çanakkale Savaşı’nın sadece 18 Mart’ta kutlanacak, hatırlanacak bir olay olmadığını, Çanakkale’nin dünya ve Türk tarihinin seyrini değiştiren çok önemli cephe savaşlarının yapıldığı yer olduğunu söyledi. Çanakkale Savaşı ve yaşanılan olaylar hakkında detaylı bilgiler veren Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin, hatıraları yayınlanan yerli ve yabancı komutanların anılarını ise görsel sunum eşliğinde anlattı. Sunumunda, Çanakkale’nin savaş değil, bir destan olduğunu anlatan Çetin, Kulalılara tarihi değerlerin aktarılmasına katkı sunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etti.

Başkan Tosun, “Milli değerlerimize ilelebet sahip çıkacağız”
Konferansın ardından katılımcılara seslenen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Çanakkale, yedi düvele karşı Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içerisinde dönmemek üzere inanarak çıktığı destansı bir zaferdir. Çanakkale destanını yazan atalarımız olmasaydı biz bugün bu topraklarda özgür ve demokrasi içerisinde yaşamayacaktık, al bayrağımız dalgalanmayacaktı, belki de bizler olmayacaktık. Onun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale’yi iyi ve doğru anlatmamız lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde Çanakkale’de atalarımızın gösterdiği kardeşliğin devam etmesini temenni ediyorum. Türk Milleti olarak milli değerlerimize ilelebet sahip çıkacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale şehitlerimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Programın sonunda Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, konferansa konuşmacı olarak katılan Öğretim Görevlisi Dr. Şaban Çetin’e çiçek ve hediye verdi. Hediye takdiminin ardından Başkan Tosun, Öğretim Görevlisi Çetin ve protokol üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.