Kula’nın Kurtuluşu’nun 97. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kula’nın Kurtuluşu’nun 97. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma Günü yürüyüşüne ise yüzlerce vatandaş katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı dolayısıyla yüzlerce vatandaşın katılımı ile Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi. Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma günü yürüyüşü ile devam eden törene, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gürsel Aydın, Kula Askerlik Şube Başkanı Personel Asteğmen Emre Aydoğmuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, yarenler, Avcılar ve Atıcılar Derneği, Kula Belediyesi Yaz Okulları öğrencileri ve eğitmenleri ve vatandaşlar katıldı. Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve protokol üyeleri Hisarkapı mevkiinden başlayıp Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı’na kadar yapılan Zafer yürüyüşü boyunca vatandaşları selamladı. Kortej, Zafer yürüyüşü güzergahında bulunan Kula Askerlik Şubesi önüne geldiğinde Başkan Tosun, nizamiyede nöbet tutan askere şükran çiçeği takdim etti. Büyük Taarruz Atlı Birlikleri’nin öncülüğünde gerçekleşen Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma yürüyüşü, tören alanında sona ererek yerini kutlamalara bıraktı. Kutlamaların ardından Kula Belediyesi Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün Fotoğrafçısı Ethem Tem fotoğraf sergisine geçildi.

Başkan Tosun, “4 Eylüller, Birlik ve Beraberlik Ruhunu Canlı Tutmaktır” 

Günün anlam ve önemine dair konuşmalarını yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, şu ifadeleri kullandı; “Bugün Kulamızın gurur günü, bayramıdır. Bizler, hayatta kalmak için değil, ayakta kalmak için Ata yurdumuz Orta Asya’dan Anadolu’ya geldik. Ata yurdundan yola çıkarken Atamızın terkisine devlet töresini ve bağımsızlık aşkımızı aldık. Bundan tam 97 yıl önce Kulamız düşman işgali altında geçirdiği 786 günün ardından, şanlı ordularımız ilçemize gelerek zulme, hıyanete, eziyete ve sömürgeci heveslere karşı büyük bir kahramanlık göstererek Kulamızı işgalden kurtarmıştır. Şu anda toprak diyerek bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur.  4 Eylül Kulamızın Kurtuluşu’nun 97. yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarını, Kulamızın manevi siperleri olan Buruşukoğlu Mehmet Efe'yi, Yabaayak Mehmet Efe’yi, Menyeli Çobanoğlu Halil Efe'yi ve isimlerini sayamadığımız milletimizin selameti için canlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Sağ olun, var olun, Yüce Allah’a emanet olun” diye konuştu.

0-040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.