Kulis Karavanı

Kulis Karavanı

İzmir kazanı yazdı...

Gerçek Haberci internet haber portalında yazdıklarıyla İzmir siyaset gündeminin nabzını tutan İzmir Kazanı bu yazısında da yine çok önemli bir konuya değindi. İşte o yazı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da, Ankara Güvenpark’tan başlattığı ve 24 gündür devam eden Adalet Yürüyüşü'nün bir diğer özelliği ise yerel ve genel seçimlerinde aday olmayı düşünenlerin kulis çalışmasına mecra olmasıydı. Aday olmak isteyen yada mevcut koltuğunu korumak isteyen isimler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yanyana bir kare fotoğraf çektirmek için yada geceleri kaldığı ve ayaklarını sirkeli, tuzlu ve ilaçlı sularda dinlendirdiği karavanında 5 dakika görüşmek için yoğun bir yarışa girip çok çaba harcadılar.

Bu yarışta en çok dikkati çeken ise İzmir ili oldu. Kimi isimler bol bol fotoğraf verirken kimileri ise Belediye Meclisinde yapılan suçlama ve saldırılara karşı savunamadıkları Genel Başkanlarına ulaşamayınca hemşehrisi olan Genel Başkan Yardımcısı ile fotoğraf çektirip bu haberi genel başkan yardımcısı ile yürüdü diyerek belediye basın bürosu üzerinden servis etti. Bırakın ilçe halkını kendini savunmada zorlanan partilileri tarafından bile yaka silkilen sayın başkanın hemşehri dayanışması ile koltuğa tekrar aday olma düşüncesi var sanırım.

Bu yarışın en rekabetçi ilçesi ise yerel seçimlerde de aday adayı sayısı ile İzmir’in en tepesinde yer alan ilçe oldu. Çok uzun bir sürenin ardından ilk kez 2009 yerel seçimlerinde CHP’ye geçen ilçemizin bu karavan görüşmelerine ilgi çok fazlaydı. Bu görüşme için can atan bir ekip var ki üyeleri“Bu nasıl bir hırs ittifakı” dedirtti. Ekip şöyle; halen mevcut bir sahil ilçesinin basın danışmanı, halen önemli bir görevde bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı, daha önce bu ilçe için aday adayı olan ve çalışmaları ile dikkat çeken eski belediye meclis üyesi mimar. Ekip Maltepe Sahili’nde düzenlenen mitingden bir gece önce mola verilen Pendik Sahili’nde yaklaşık 4-5 saat bekliyor karavan kapısı önünde. Netice de içeri giriliyor ve 10-15 dakika ancak süren görüşmede bu ilçemiz için düşünülen adayın adını veriyorlar. İddiaya göre aday olarak sundukları isim ise daha vahim. Bu ilçemizin mevcut belediye başkanı ve ilçe başkanının 3 yıldır görevini başarıyla yürüten meclis grup başkanvekili olan ismi manevi baskı ile çekilmeye zorlayarak göreve getirdiği yeni grup başkanvekili olan kişi. Yani başkan ve ilçe başkanının has adamı olarak bilinen isim. Hani hep deriz ya siyasette yakın dost yoktur imkanlar ve şartlar vardır. Buna göre çok şey değişebilir. Eee boşuna demiyorlar “siyasette Vefa bir semt adıdır” diye!

Söz konusu ilçemizin eski başkanlardan birinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü görünce atağa geçme kararı alan bu ekibin bu tavrına sanırım en çok grup başkanı olarak istediği için mevcut başkan şaşıracaktır. Hoş sayın başkan halkla çok yakın olma çabası nedeniyle sok sık sokaklarda ve esnaf arasından olduğundan ana binada dönenlerden pek haberdar değil sanırım.

Bu ilçemizde kulislerde kazanlar öyle çok fokurduyor ki anlatamam. Buradan sık sık bizimde kazanımıza da malzeme düşeceğe benziyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.