Külkızı Seferihisar'da Sanatseverlerle Buluştu

Külkızı Seferihisar'da Sanatseverlerle Buluştu

Külkızı Seferihisar'da sanatseverlerin beğenise sunuldu.

Binlerce yıl öncesinden gelen Sufizm’e dayanarak kadının içe bakış hikayesini anlatan “Kül Kızı” Seferihisar Kaleiçi’nde sanatseverlerle buluştu. 

Anadolu insanının aydınlık yanını temsil eden sinematik Kül Kızı gösterisi, tarihi Kaleiçi’nde sahnelendi. Kadın meddah Mutlu Polat’ın muhteşem performansıyla büyülenen sanatseverler Türkiye’nin yanısıra farklı ülkelerde gerçekleştirilen çekimlerle zenginleştirilmiş ilginç bir gösteri izledi. Yaşanan hayatın karmaşasını yaptığı içsel yolculukla anlatan sanatçı Mutlu Polat, modern çağın karanlık yanını  seyirciye yansıttı. Mutlu Polat’a performansında nefesli sazlar sanatçısı Alpago Polat ve Ergin Karabulut doğaçlama müzikleri ile eşlik etti. Tarihi Kaleiçi’nin duvarları uzun süre alkışlarla yankılandı. 
Gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Roket Yapım Kurucusu Ercan Mertbilek, “İzleyiciyi içine çeken Kül Kızı, hayata dokunuşlarımızı kadın üzerinden sorguluyor. 12 episod’tan oluşan bu gösteri ile Türkiye’nin bir çok noktasında yer alıp, aydınlanmanın ışığıyla yerli ve yabancı festivallere katılacağız. Kül Kızı ile farklı bir dünyaya giriş yapan sanatseverler kendilerindeki değişimi hissedecekler” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum