Kültür ve Turizm Bakanlığında, Kula Projeleri Konuşuldu

Kültür ve Turizm Bakanlığında, Kula Projeleri Konuşuldu

Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazım Baytok’dan oluşan Kula heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok ile birlikte Ankara’ya giderek Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u ziyaret etti. Kulalı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Danışmanı İlyas İleri’nin de hazır bulunduğu ziyarette, Kula’nın kültür varlıkları, turizm projeleri, beklentiler ve yatırımlar görüşüldü. Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Global Jeoparkı’nın bulunduğu doğal, tarihi ve kültürel çekiciliği ile son dönemlerde turizmde revaç kazanan Kula’nın kültürel varlıklarının korunması ve turizminin desteklenmesini amaçlayan projeler masaya yatırıldı. Bakan Mehmet Nuri Aksoy’a Kula’ya dair kapsamlı bir sunumun yapıldığı toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Bakanlık makamının toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, Kula heyeti Bakan M. Nuri Aksoy’a Tarihi Kula Evleri’nin bir maketini hediye ederek Kula’ya davet ettiler.

 Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy ise, Batı Anadolu’nun görülmeye değer şirin ilçesi Kula’yı Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet M. Kasapoğlu vesilesiyle daha yakından tanıma imkanı bulacağını ifade ederek Kula’nın tanıtımı ve turizm potansiyelinin ivme kazanması için gereken çalışmaların yapılacağını belirtti.

arif--cayan..jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.