‘Kültüre Hayat Her Mahalleye Sanat’

‘Kültüre Hayat Her Mahalleye Sanat’

Buca Belediyesi’nin çocukları tiyatroyla buluşturmak için hayata geçirdiği Çadır Tiyatrosu havaların ısınmasıyla birlikte yerini açık hava tiyatrolarına bıraktı. ‘Kültüre Hayat Her Mahalleye Sanat’ sloganıyla her ay ilçenin 4 ayrı mahallesinde tiyatro sah

Buca’da tiyatro günleri sokağa taştı. Her ay ilçenin 4 ayrı mahallesine kurduğu Çadır Tiyatrosu ile binlerce çocuğu tiyatro ile buluşturan Buca Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile tiyatro günlerini açık havaya taşıdı. Tiyatro günlerinde Mayıs ayının ilk durağı Efeler Mahallesi oldu. Muhtarlık yanına kurulan açık hava sahnesinde, Savaş Tercan’ın yazıp yönettiği ‘Kar Faresi Tix’ isimli çocuk oyunu Efeler Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ile buluştu.

Maceracı bir fare olan Tix’in arkadaşı Utek ile birlikte sinsi ve üçkağıtçı kızıl dağ tilkisi Çino’ya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan, macera dolu, danslı müzikli,eğlenceli ve eğitici çocuk oyunu ‘Kar Faresi Tix’ çocuklar tarafından çok beğenildi. Zaman zaman heyecanlanan zaman zaman da kahkahalara boğulan çocuklar keyifli dakikalar yaşadı.

Çocuklara tiyatroyu sevdirmeyi amaçlayan tiyatro günleri kapsamında sahnelenen Kar Faresi Tix adlı oyun; 14 Mayıs Cumartesi Yenigün Mahallesi, 21 Mayıs Cumartesi Menderes Mahallesi ve 28 Kasım Cumartesi günü ise Kuruçeşme Mahallesi çocukları ile buluşacak. 4 farklı mahalle de sahnelenecek ‘Kar Faresi Tix’ isimli çocuk tiyatrosu her Cumartesi saat 19.00’da minik tiyatro severlerle buluşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.