Kültürpark’ta konserle kış ayrı güzel

Kültürpark’ta konserle kış ayrı güzel

Lezzetli Kış Şöleni kapsamında gerçekleşen konserlerle, on binlerce ziyaretçi Kültürpark’ta yeni yıl coşkusu yaşadı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez, 20 – 31 Aralık tarihlerinde Kültürpark’ta gerçekleşen Lezzetli Kış Şöleni, kente renk kattı. Yeni yıl heyecanını dolu dolu yaşatan Lezzetli Kış Şöleni, on binlerce ziyaretçisine keyifli anlar yaşattı. Şölen kapsamında Kültürpark Yunuslu Havuz önünde kurulan sahnede gerçekleşen konserler de birbirinden özel grupları ağırladı. Soğuk havaya rağmen Şölen ziyaretçileri büyük bir keyifle grupları dinledi. Lezzetli Kış Şöleni’ni ziyaret etmek için yarın (31 Aralık) son gün. Giriş ve etkinliklerin ücretsiz olduğu Lezzetli Kış Şöleni; bugün 22.00, yarın ise (31 Aralık Salı) 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.  

Doyasıya eğlendiler

Lezzetli Kış Şöleni, 2019’un son hafta sonunda Kültür Modern Bakır Nefesli Çalgılar Oda Orkestrası’nı (Kültür Modern Brass Ensemble) ağırladı. Lezzetli Kış Şöleni ziyaretçilerini coşkuyla selamlayan orkestra, ünlü film müziği “Sanchez’in Çocukları’yla (The Children Of Sanchez) konsere başladı. Çoğunluğu “Bakır Nefesli Çalgılardan” oluşan orkestranın Genel Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda Şefi olan Trompet Sanatçısı Uğur Sayınbatur eşliğinde gerçekleşen konserde; klasik, romantik, modern, jazz ve dünya müziklerinden örnekler sunuldu. Orkestra, Lezzetli Kış Şöleni ziyaretçilerine eğlence ve coşku dolu anlar yaşattı.

0-(5)-029.jpg

Tepecik Filarmoni coşturdu

Şölen, 28 Aralık Cumartesi akşamı ise Tepecik Filarmoni Orkestrası’nı ağırladı. Çello, keman, kanun, bas, bağlama, perküsyon ve klavyeden oluşan 9 kişilik orkestra, usta perküsyoncu Hamdi Akatay eşliğinde İzmirlilerle buluştu. Roman gençleri bir araya getiren orkestranın fikir babası ve perküsyon ustası Hamdi Akatay, “Tüm İzmir halkına, Türkiye ve Dünya milletlerine savaşsız, şiddetsiz, kıtlık olmayan, açlık çekmeyen çocukların olduğu bir yıl diliyorum. Tepecik Filarmoni Orkestrası adına hepinizin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıla birkaç gün öncesinden hep beraber eğlenerek girdik” dedi.

Şölen’in son konseri ise Blue Notte Orkestrası oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere Türkiye’de de konserler veren Blue Notte Orkestrası; çeşitli dillerde müzikler seslendirdi. On iki kişiden oluşan orkestra, dinleyenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.